tromaktiko: Σάμη: Ένας παράδεισος τριγυρισμένος από γαλάζιο και πράσινο, που απέχει δύο ώρες από την Πάτρα!

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Σάμη: Ένας παράδεισος τριγυρισμένος από γαλάζιο και πράσινο, που απέχει δύο ώρες από την Πάτρα!



Ποια είναι η Σάμη της Κεφαλονιάς που πλέον εμείς οι Πατρινοί έχουμε μία τόσο εύκολη πρόσβαση προς τα εκεί, παίρνοντας το...
πλοίο από το λιμάνι και φτάνοντας μέσα σε περίπου δύο ώρες; Η Σάμη της Κεφαλονιάς φέτος το καλοκαίρι είχε αρκετούς Πατρινούς και ένα άρωμα από την αχαϊκή πρωτεύουσα, προφανώς και λόγω της γραμμής με την Πάτρα.

Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Κεφαλονιάς που συνδυάζει το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, το πράσινο των δασών και των γύρω βουνών που απλώνονται εκεί, έχοντας ένα από τα πιο μαγευτικά τοπία.

Το λιμανάκι της Σάμης είναι ιδιαίτερα γραφικό. Γύρω του απλώνονται τα μαγαζάκια που περιμένουν τους τουρίστες, αλλά και δεκάδες σκάφη που αράζουν εκεί για μέρες ή και για λίγες ώρες.

Στα μαγαζάκια της Σάμης μπορεί να βρει κανείς τα πάντα. Από φαγητό για κάθε γούστο, θαλασσινά, ψητά, σουβλάκια, μαγειρευτά, κρέπες, βάφλες, παγωτά, με το κάθε μαγαζί να έχει το είδος του και τον δικό του χαρακτήρα.

Στην μαρίνα της Σάμης αράζουν καθημερινά δεκάδες σκάφη και γιοτ, μεγάλα και μικρά, ορισμένα εκ των οποίων έχουν μία ιδιαίτερη πολυτέλεια, με τους ιδιοκτήτες τους να έχουν και ειδικευμένο προσωπικό που να εργάζονται πάνω σε αυτά.

Η Σάμη παρέχει τα πάντα σε έναν επισκέπτη, με σούπερ μάρκετ και καταστήματα τουριστικών ειδών, ενώ τα δωμάτια στο χωριό κυμαίνονται σε ικανοποιητικές τιμές.

Δίπλα από το λιμάνι στην αριστερή πλευρά, στον δρόμο προς το Καραβόμυλο, μπορείς κανείς να απολαύσει το μπάνιο του στα όμορφα, καθαρά και γαλανά νερά.

Στο λιμάνι της Σάμης







Η ομορφιά όμως της Σάμης έχει να κάνει με την μαγεία της φύσης που υπήρξε ιδιαίτερα γενναιόδωρη προς αυτή. Η περιοχή περιβάλλεται από έντονη βλάστηση, υπόγεια σπήλαια και όμορφες λίμνες, έχοντας μία ιδιαίτερη γεωμορφολογία.

Υπέροχες παραλίες, απίστευτα τοπία. Στην περιοχή και στις γειτονικές παραλίες της Σάμης γυρίστηκε η γνωστή πλέον ταινία το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι. Ξεχωρίζει φυσικά η παραλία Αντίσαμος, σε απόσταση 4 με 5 χιλιομέτρων δεξιά της πόλης της Σάμης.

Μια οργανωμένη παραλία τα νερά της οποίας θυμίζουν πισίνα και στην οποία καθημερινά πηγαίνουν πλέον δεκάδες λουόμενοι. Εξάλλου, από τον Καραβόμυλο, στο δρόμο για Αγία Ευφημία, υπάρχουν πολλοί μικροί όρμοι, με μεγαλύτερο αυτόν της Αγίας Παρασκευής που είναι εύκολα προσβάσιμοι από τον παραλιακό δρόμο και προσφέρουν μία μαγική θέα στον οδοιπόρο.


Οι ομορφιές της γύρω περιοχής






Πέρα από την ομορφιά της η Σάμη ξεχωρίζει και για την πλούσια ιστορία της. Η αρχαία Σάμη, στις κορυφές του λόφου, ήταν μία από τις σημαντικότερες πόλεις της αρχαιότητας, όπου εκεί θα βρει κανείς πλέον τα ερείπια του αρχαίου κάστρου (Παλαιόκαστρο) καθώς και την ακρόπολη Κυάτη.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το σπήλαιο της Μελισσάνης και το σπήλαιο Δρογοράτη, την λίμνη Άβυθος, όπως και την μονή των Αγίων Φανέντων, αλλά και την μονή Αγριλιών που προσφέρουν μία μαγευτική θέα.

Η Σάμη είναι ένας μοναδικός τόπος γεμάτο από μυστήριο, ένας τόπος που θα ικανοποιήσει τον ταξιδιώτη εκείνον που αναζητά την μαγεία της φύσης, την πλούσια ιστορία, δίνοντάς του την δυνατότητα να συνειδητοποιήσει την ξεχωριστή ομορφιά της Κεφαλονιάς.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!