tromaktiko: Καναδός δικαστής σε θύμα βιασμού: «Γιατί δεν κρατούσες τα πόδια σου κλειστά;»

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Καναδός δικαστής σε θύμα βιασμού: «Γιατί δεν κρατούσες τα πόδια σου κλειστά;»



Ένας Ομοσπονδιακός δικαστής στον Καναδά αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της απομάκρυνσης από το δικαστικό Σώμα γιαρί σε δίκη για...
υπόθεση βιασμού το 2014 είχε ρωτήσεει το θύμα: «Γιατί δεν κρατούσες τα πόδια σου κλειστά;» Το Καναδικό Δικαστικό Συμβούλιο (Canadian Judicial Council, CJC) θα καθορίσει τη μοίρα της Δικαιοσύνης του 64χρονου Ρόμπιν Κάμπ (Robin Camp), ο οποίος απολογήθηκε την Παρασκευή για τον τρόπο υποβολής ερωτήσεων στην 19χρονη κοπέλα. Ο Καμπ, ο οποίος γεννήθηκε στη Νότια ΑΦρική και μετακόμισε στο Κάλγκαρι του Καναδά το 1998, ήταν επαρχιακός δικαστής όταν έγινε η συγκεκριμένη δίκη. Ο ίδιος κήρυξε αθώο τον άνδρα που κατηγορούνταν στην υπόθεση, κρίνοντας ότι η κατάθεσή του ήταν περισσότερο αξιόπιστη.

Τα πρακτικά εκείνου του δικαστηρίου δείχνουν ότι ο Καμπ επίσης είπε στην κοπέλα ότι «πόνος και σεξ, μερικές φορές πάνε μαζί» και αναφερόμενος σε αυτή την αποκαλούσε ως «η κατηγορουμένη» σε όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Η ετυμηγορία του Καμπ στην υπόθεση του βιασμού αναιρέθηκε και διατάχθηκε η διεξαγωγή νέας δίκης.

Ο Καμπ απέδωσε τα σχόλιά του σε έλλειψη γνώσης ως προς τη νομοθεσία για τις σεξουαλικές επιθέσεις στον Καναδά. Σύμφωνα με τον Guardian, ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν στη Νότια Αφρική έως τη δεκαετία του '80 και δεν είχε αντιληφθεί τις αλλαγές που είχαν γίνει στον καναδικό νόμο και οι οποίες είχαν στόχο την προστασία των γυναικών από μεροληπτικές συμπεριφορές.

«Δεν γνώριζα ότι δεν γνώριζα», είπε χαρακτηριστικά σε δύο μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που τον ρώτησαν γιατί δεν είχε "φρεσκάρει" τις γνώσεις του για την καναδική νομοθεσία.

Σημειώνεται, ότι η  ετυμηγορία του Συμβουλίου αναμένεται την Δευτέρα και θα διαβιβαστεί στον υπουργό Δικαιοσύνης της χώρας, ο οποίος θα πάρει και την τελική απόφαση για την "τύχη"  του Καμπ.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!