Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως «είναι πρόκληση, είναι προσβολή, είναι ύβρις για τους ανέργους, για τις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει και για τους ανθρώπους που έχουν φύγει στο εξωτερικό. Ο κόσμος, όμως, θα του δώσει την ανάλογη απάντηση. Τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν μπορούν να κοιτάξουν τον κόσμο στα μάτια, όχι επειδή είπανε ψέματα άλλα επειδή συνεχίζουν να λένε ψέματα».
Παράλληλα, τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή βγήκε με το σλόγκαν ‘η ελπίδα έρχεται’, μετά έλεγαν είμαστε ‘καλύτεροι από τους προηγούμενους’, και τώρα πλησιάζει η στιγμή που θα μας πουν ‘στην τουρκοκρατία πάθατε χειρότερα’».
Ο κ. Θεοδωράκης καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι επιδιώκει «να φτιάξει τη δική της, ελεγχόμενη, δικαιοσύνη» και πρόσθεσε πως «ο πρωθυπουργός έχει επιλέξει να έχει δίπλα τουν έναν πρώην διοικητή της ΕΥΠ, τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος προσπαθεί να χτίσει ένα παρακράτος στη δικαιοσύνη», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι υπάρχουν πολλοί δικαστές που θα αντισταθούν και δεν θα αφήσουν τη δικαιοσύνη να γίνει «υποχείριο ενός κόμματος».
Ερωτηθείς σχετικά με την απάντηση του πρωθυπουργού για τους εργαζόμενους των καναλιών που έμειναν χωρίς άδεια, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι απληροφόρητος καθώς σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κλάδος αντέδρασε στην απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά, με απεργίες και κινητοποιήσεις». «Έπρεπε να κόψουμε τα θαλασσοδάνεια στα κανάλια και να μειώσουμε την εξάρτηση τους από τους πολιτικούς και αντί γι' αυτό η κυβέρνηση πέταξε μια μολότοφ για να αφανίσει εκατοντάδες εργαζόμενους», σχολίασε, προσθέτοντας ότι ο Πρωθυπουργός «έχει παγιδευτεί από την θεωρία των τεσσάρων καναλιών».
Σ. Θεοδωράκης προς Φ. Γεννηματά: «Ας μην φοβόμαστε τόσο για τις καρέκλες μας»
Μήνυμα προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, απέστειλε ο Σ. Θεοδωράκης, επιμένοντας στην πρότασή του για κοινή συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη εβδομάδα, για το θέμα της Κεντροαριστεράς.
Με δήλωσή του στην εφημερίδα Τα Νέα, ο κ. Θεοδωράκης επισημαίνει:
«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Κάποιοι θέλουν διαδικασίες ελέγχου απ' τα πάνω. ‘Να ΟΡΙΣΟΥΜΕ ένα πολιτικό όργανο’, ‘να ΟΡΙΣΟΥΜΕ ένα συνέδριο’, ‘να ΟΡΙΣΟΥΜΕ τις πολιτικές αποφάσεις’. Παζάρια, παρασκήνιο, διευθετήσεις, μέσα σε κομματικά δωμάτια.
» Εμείς λέμε: Οι πολίτες -και όχι οι αρχηγοί, τα επιτελεία τους και οι μηχανισμοί- να καθορίσουν το μέλλον αυτού του χώρου. Δεν είναι ιδιοκτησία ούτε του ΠΑΣΟΚ ούτε του Ποταμιού. Ναι, κάποιοι θα συνταξιοδοτηθούν, ναι, κάποιοι θα κάνουν ένα βήμα πίσω και ναι, κάποιοι άλλοι θα βγουν μπροστά.
» Αλλά όλα αυτά με την ψήφο των πολιτών, όχι με ‘διαπραγματεύσεις’. Ας μη φοβόμαστε τόσο για τις καρέκλες μας. Και δεν μιλώ μόνο για τους αρχηγούς.
» Καλώ λοιπόν ξανά την κυρία Γεννηματά σε κοινή συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη εβδομάδα -μετά δηλαδή τη ΔΕΘ- να απαντήσουμε ανοιχτά σε όλα αυτά που απασχολούν την ‘παράταξη’ και κυρίως την Ελλάδα.
» Να παρουσιάσει ο καθένας το σχέδιό του. Και να ξεκινήσουμε έτσι τις διαδικασίες για τη δημιουργία ενός νέου Κινήματος, με εκλογή αρχηγού από την κοινωνία και αμέσως μετά, με ένα ανοιχτό συνέδριο. Ιδού η Ρόδος».
Ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι η συζήτηση μεταξύ όλων των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου που ενδιαφέρονται για την ανασυγκρότησή του πρέπει να συνεχιστεί, αλλά παράλληλα επισημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνεται διάλογος επ' άπειρον.
Ποτάμι: Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με το ίδιο σίριαλ να παίζεται
Ευχές για καλή πρόοδο και καλή δύναμη σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς ευχήθηκε σε σχετικό του μήνυμα, το Ποτάμι, υπογραμμίζοντας πως η σχολική χρονιά ξεκινάει για 1,34 εκατομμύριο μαθητές «με το ίδιο πάντα σίριαλ να παίζεται».
«Πόσα κενά; Γιατί; Πώς θα καλυφθούν; κλπ. Η πληρότητα των σχολείων σε δασκάλους και καθηγητές, από απαραίτητη προϋπόθεση έχει γίνει ένα δύσκολο στοίχημα για το υπουργείο Παιδείας τα τελευταία χρόνια», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι προσθέτοντας ότι «δεν είναι μόνο η οικονομική δυσπραγία και η έλλειψη πόρων, αλλά και η αδυναμία οργάνωσης και οι καθαρές, διαφανείς διαδικασίες που θα μπορούσαν να ολοκληρώνονται πολύ νωρίτερα από το πρώτο κουδούνι».
Για το Γυμνάσιο, το Ποτάμι τονίζει ότι «θα είναι μια χρονιά αλλαγών οι οποίες θα πρέπει να εφαρμοστούν και ψύχραιμα να αξιολογηθούν».
«Ο διάλογος για την παιδεία όμως πρέπει να είναι πάντα ανοιχτός κι όχι προσχηματικός όπως τώρα, που δυστυχώς βρισκόμαστε πάντα προ ειλημμένων αποφάσεων», συμπλήρωσε, καταλήγοντας: «Η πρώτη μέρα όμως ας είναι μέρα ευχών κι όχι γκρίνιας. Εδώ θα είμαστε εξάλλου όλη τη χρονιά να παρεμβαίνουμε».
Πηγή