tromaktiko: Πόσο πιο ψηλά μπορεί να φτάσει ακόμη το Facebook;

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Πόσο πιο ψηλά μπορεί να φτάσει ακόμη το Facebook;



Η μετοχή της Facebook βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της ιστορίας της και οι επενδυτές αρχίζουν να σκέφτονται ποιο είναι το...
επόμενο ορόσημο για την εταιρεία: 2 δισεκατομμύρια μηνιαίοι ενεργοί χρήστες.

Προφανώς και υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μέχρι να φτάσει η Facebook τους 2 δισεκατομμύρια χρήστες. Στο τέλος του τελευταίου τριμήνου, η πλατφόρμα είχε περίπου 1,7 δισεκατομμύρια μηνιαίους χρήστες. Και η Wall Street προβλέπει ότι η Facebook θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2018 για να πιάσει το συγκεκριμένο νούμερο.

Και πάλι, όμως, είναι πραγματικά απίστευτο πόσο γρήγορα κατάφερε η Facebook να συγκεντρώσει τόσους πολλούς χρήστες, ενώ δεν υπάρχουν και σημάδια επιβράδυνσης αυτής της τάσης.

Η Facebook έχει τέσσερα προϊόντα με πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες – τη βασική υπηρεσία Facebook, το Messenger, το WhatsApp, και το Groups.

Ο αναλυτής της Baird, Κόλιν Σεμπάστιαν, προέβλεψε ότι η Facebook θα συνεχίσει να προσελκύει χρήστες (και διαφημιστικά έσοδα) παρά την απειλή από τη Snapchat και άλλα αναδυόμενα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Σεμπάστιαν θεωρεί ότι είναι λάθος να υποθέτει κάποιος ότι η άνοδος της Snapchat είναι αρνητική εξέλιξη για τη Facebook και τη θυγατρική της, την Instagram. Και σημειώνει ότι οι επενδυτές πίστευαν, για παράδειγμα, πως η επιτυχία της Facebook θα ήταν μια αρνητική εξέλιξη για τη μητρική εταιρεία της Google, Alphabet. Οι δυο τους, Facebook και Alphabet, έχουν βρει έναν τρόπο να συνυπάρχουν ειρηνικά.

Και ο Μπράιαν Νόβακ της Morgan Stanley είναι ολοένα και πιο αισιόδοξος για τη Facebook. Την Τετάρτη, αναβάθμισε την τιμή-στόχο της μετοχής στα 160 δολάρια – επίπεδο κατά 20% υψηλότερο από την τρέχουσα τιμή.

Μπορεί λοιπόν η Facebook να συνεχίσει την ανοδική της πορεία; Είναι δύσκολο να στοιχηματίσεις εναντίον αυτής της προοπτικής. Είναι σαφές ότι οι επενδυτές έχουν ξεκάθαρη πίστη στον CEO Μαρκ Ζούκερμπεργκ και την υπόλοιπη ομάδα διοίκησης της εταιρείας.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!