tromaktiko: Το Instagram (9.3) σταματά το bullying στην εφαρμογή του

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Το Instagram (9.3) σταματά το bullying στην εφαρμογή του



Τo Instagram ξεκίνησε να αναβαθμίζει την εφαρμογή του στις δύο διάσημες πλατφόρμες, iOS και Android. Η νέα έκδοση 9.3 που...
δεχτήκαμε μόλις, μας επιτρέπει να μπλοκάρουμε σχόλια χρηστών που επιθυμούμε. Για την ακρίβεια να φιλτράρουμε το κείμενο των σχολίων πριν καν αυτά σηκωθούν. Ο κάθε χρήστης μπορεί να εισάγει τις λέξεις που επιθυμεί να μην συμπεριλαμβάνονται στα σχόλια των φωτογραφιών του.

Αυτή η λύση που σκαρφίστηκε το Instagram, φαίνεται ότι είναι αρκετά αποτελεσματική, αλλά μόνο ο χρόνος θα μπορέσει να το επιβεβαιώσει. Η πιο ενδιαφέρουσα λειτουργία είναι αυτή της δικής μας επιλογής λέξεων. Για παράδειγμα μπορεί έναν χρήστη να τον ενοχλεί η λέξη “χοντρός” στα σχόλια των φωτογραφιών του, ενώ για κάποιον άλλον να είναι αστείο. Επιπροσθέτως μπορεί να έχουμε έναν Samsung fanboy που δεν θέλει να διαβάζει τίποτα για την Apple στα σχόλια του, και με την νέα λειτουργία του Ιnstagram, μπορεί να το πετύχει.


Το Instagram μας δίνει επιπλέον την επιλογή της απόκρυψης των πιο συνηθισμένων κακών λέξεων, αλλά αμφιβάλλω αν λειτουργεί στα Ελληνικά. Για να βρείτε το μενού της παραπάνω φωτογραφίας πατήστε απλά το “γρανάζι” δεξιά πάνω στην εφαρμογή του Instagram και πάτε στην μέση που αναφέρει “Σχόλια”, μέσα στις ρυθμίσεις.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!