tromaktiko: Lamborghini Vitola με τεχνολογία… Porsche

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Lamborghini Vitola με τεχνολογία… Porsche



Η Lamborghini μελετά το ενδεχόμενο να μοιραστεί τεχνολογία που ήδη εξελίσσεται μέσα στο VW Group από την Porsche για να...
δημιουργήσει ένα ηλεκτρικό hypercar. Έχει ήδη ακουστεί το όνομα Vitola.

Όπως θα έχετε παρατηρήσει η Lamborghini απέχει από την μάχη των hypercars. Κάποιες ειδικές κατασκευές όπως η Veneno ή η Centenario υπολείπονται σε τεχνικές προδιαγραφές και δεν είναι παρά σχεδιαστικές μελέτες βασισμένες στην πλατφόρμα της Aventador.

Το ίδιο θα μπορούσε να ειπωθεί και για την P1, που μοιράζεται το ανθρακονημάτινο μονοκόκ σασί και το μπλοκ του V8 με τα μικρότερα μοντέλα. Αλλά εκεί την διαφορά κάνει το υβριδικό σύστημα κίνησης. Από εκεί και πέρα, όλα τα μοντέλα της κατηγορίας, από την επίσης υβριδική Porsche 918 μέχρι την πιο παραδοσιακής τεχνολογίας Pagani Huayra, εκτός του ότι είναι μία κλάση πάνω από την Aventador, είναι τεχνολογικά… αυτόνομα, στο κορυφαίο επίπεδο.

Στο Zuffenhausen ήδη εξελίσσουν πυρετωδώς το Mission E, ένα σούπερ σπορ σεντάν υψηλών επιδόσεων το οποίο πρόκειται να είναι στην αγορά ως το 2020. Σύμφωνα με τις πρακτικές του VW Group, η πλατφόρμα θα είναι προσαρμόσιμη και προσβάσιμη στις υπόλοιπες μάρκες του ομίλου.

Οι επεξεργασμένες φωτογραφίες ανήκουν στον Πολωνό σχεδιαστή Paul

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!