tromaktiko: Ανακοίνωση Συνεργασίας Υπουργείου Ναυτιλίας & ΑΜΚΕ OMNIBUS

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοίνωση Συνεργασίας Υπουργείου Ναυτιλίας & ΑΜΚΕ OMNIBUS



Ένας ακόμη πολύτιμος εταίρος προστέθηκε στο ευρύ δίκτυο συνεργατών της Υπηρεσίας Ενημέρωσης, Εντοπισμού και...
Επανασύνδεσης Εξαφανισθέντων «OMNIBUS ALERT». Μετά την αποδοτική συνεργασία και την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (20/01/2015) με το πρώην Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία, ακολούθησε η επισημοποίηση της συνεργασίας της εθελοντικής μας Οργάνωσης με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 20/09/2016 ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, παρουσία του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχου Λ.Σ. Σταμάτη Ράπτη, υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Πρόεδρο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Επιστημονικής Εταιρείας (Α.Μ.Κ.Ε) OMNIBUS Κωνσταντίνο Ταγκούλη, με στόχο την καθιέρωση αποτελεσματικών μηχανισμών για την υποστήριξη υποθέσεων εξαφάνισης ευάλωτων ενήλικων ατόμων έως 60 ετών και την υποστήριξη υποθέσεων εντοπισμού των οικείων προσώπων ενήλικων ατόμων αγνώστων στοιχείων ταυτότητας.
Με δεδομένο ότι οι εξαφανίσεις ευάλωτων ενηλίκων (από 18 έως 60 ετών) έχουν αυξητικές τάσεις τα τελευταία χρόνια και ο χρόνος αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την επιτυχή διερεύνηση υποθέσεων εξαφάνισης, η αμφίδρομη συνεργασία των δύο πλευρών έχει βαρύνουσα σημασία. Η OMNIBUS αναλαμβάνει να ενημερώνει επί 24ώρου βάσεως, γραπτώς ή τηλεφωνικώς, το προσωπικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου Ναυτιλίας, για κάθε περιστατικό ενεργοποίησης κοινωνικού συναγερμού «Omnibus Alert» στις περιπτώσεις εξαφάνισης ενηλίκων έως 60 ετών και να κοινοποιεί στο Λιμενικό Σώμα την ετήσια έκθεση πεπραγμένων.

Το Υπουργείο από την πλευρά του αναλαμβάνει την υποχρέωση να ενημερώνει τις αρμόδιες Λιμενικές Αρχές για τη δυνατότητα και τις προϋποθέσεις ενεργοποίησης του «Omnibus Alert», να ενημερώνει την Omnibus κάθε φορά που δέχεται αναγγελία εξαφάνισης οποιαδήποτε Λιμενική Αρχή, ώστε να ενεργοποιείται άμεσα ο μηχανισμός ALERT και να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα σπουδών των στελεχών που εκπαιδεύονται στις σχολές Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, συνοπτική ενημέρωση για τη δυνατότητα, τη διαδικασία και το σκοπό ενεργοποίησης του OMNIBUS ALERT. Στο μέλλον θα υπάρξει σχετική Εγκύκλιος Ενεργειών προς τις Λιμενικές Αρχές της Επικράτειας, προκειμένου να ενημερωθούν για τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν σε κάθε περίπτωση που δηλώνεται εξαφάνιση ενηλίκου (18 έως 60 ετών).

Εθελοντικό προσωπικό και Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΜΚΕ Omnibus, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στη Φυσική και Πολιτική Ηγεσία του Σώματος για τη θετική ανταπόκριση στο αίτημα συνεργασίας που υπέβαλε ο φορέας μας, γεγονός που συνεπάγεται την πρακτική συμβολή τού Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην προώθηση του ερευνητικού έργου και του κοινωνικού ρόλου της ΑΜΚΕ Omnibus.

Περισσότερες πληροφορίες για τις προϋποθέσεις έκδοσης του κοινωνικού συναγερμού OMNIBUS ALERT παρέχονται στους ενδιαφερόμενους πολίτες και φορείς τηλεφωνικά στη Γραμμή Βοήθειας «OMNIBUS Helpline: 801 700 7707» και διαδικτυακά εδώ.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!