tromaktiko: Tα Γαλαξίας φρενάρουν την συμφωνία με την Μαρινόπουλος

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Tα Γαλαξίας φρενάρουν την συμφωνία με την Μαρινόπουλος



Δεν θα μείνουν απλοί παρατηρητές των εξελίξεων σχετικά με την προσπάθεια διάσωσης της Μαρινόπουλος αρκετοί επιχειρηματίες και...
εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των σούπερ μάρκετ.

Μια τέτοια περίπτωση φαίνεται πως είναι η γνωστή μικρομεσαία αλυσίδα «Γαλαξίας», η οποία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στα αρμόδια όργανα εντός και εκτός Ελλάδας, από κοινού με άλλους λιανέμπορους, εναντίον της συμφωνίας διάσωσης, με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας να διατρανώνει ότι βασικοί όροι του σχεδίου εξυγίανσης, όπως το «κούρεμα» ύψους 50% και το χαμηλό επιτόκιο δανεισμού συνιστούν αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ο κ. Χρήστος Χειμωνίδης μιλώντας στην «Ημερησία» επισημαίνει πως ξεκίνησαν ήδη συζητήσεις μεταξύ όσων θίγονται από την υπόθεση ενώ δεν κρύβει την πικρία του για τη βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει μια επιχείρησης που δεν ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις της.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την προσπάθεια διάσωσης του Μαρινόπουλου, ο κ. Χειμωνίδης σημειώνει ότι «με τον τρόπο που επιχειρείται να γίνει μας βάζει σε σκέψεις», προσθιέτοντας με νόημα ότι «στην Ελλάδα επιβραβεύεται ο «παράνομος» και ότι «αντίθετα, ο συνεπής και ο σωστός επαγγελματίας τιμωρείται».

Κάνοντας λόγο για αδικία, ο αντιπρόεδρος του «Γαλαξία» τονίζει:

Είναι δυνατόν μια επιχείρηση που παρουσιάζει ζημιές σχεδόν δυο δισ. ευρώ, να ανταμείβεται; Αυτό συμβαίνει με τη περίπτωση του Μαρινόπουλου. Σπεύδουν όλοι, τράπεζες και κυβέρνηση να στηρίξουν τη διάσωσή του… Τόσο εγώ όσο και άλλοι στον κλάδο αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Αν αφήνονταν να καταρρεύσει, θα βρίσκονταν άλλοι να αναλάβουν τα καταστήματα και να απορροφήσουν το προσωπικό στο σύνολό του. Δεν υπήρχε λόγος να γίνει όλο αυτό.

Για κάποιους λόγους όμως που ξέρουν άλλοι, θεώρησαν σωστό ότι έπρεπε να στηριχθεί. Άδικο επίσης είναι το «κούρεμα» ύψους 50% που φαίνεται να προβλέπεται στις απαιτήσεις των προμηθευτών. Είναι σαν να παρέχουν δωρεάν εμπόρευμα για περίπου ένα χρόνο.

Τι πρέπει να πει η ΜΕΤΡΟ που εξαγόρασε τον Βερόπουλο και εξόφλησε στο ακέραιο τα χρέη που είχε προς τους προμηθευτές; Δεν είναι άδικο αυτό; Δεν είναι άνιση μεταχείριση; Τότε δεν υπήρχε κίνδυνος να χαθούν θέσεις εργασίας, στην περίπτωση που δεν εμφανίζονταν η ΜΕΤΡΟ; Επιπλέον, οι όροι και ειδικότερα το επιτόκιο που φέρεται να δίνουν οι τράπεζες το δάνειο στον Σκλαβενίτη είναι προνομιακό για τα δεδομένα της οικονομικής συγκυρίας. Όλα αυτά είναι που θα δούμε προτού πάρουμε τις τελικές αποφάσεις για τον τρόπο που θα αντιδράσουμε, από κοινού με άλλους λιανέμπορους που επίσης θίγονται τα συμφέροντά τους.

Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!