tromaktiko: Κι όμως τα αυτοκίνητα χαμογελούν! [video]

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Κι όμως τα αυτοκίνητα χαμογελούν! [video]



Κείμενο: Ειρήνη Μουστακαρια
Η σουηδική τεχνολογική εταιρία Semcon εξέλιξε ένα αυτοκίνητο που κινείται αυτόνομα και έχει τη δυνατότητα να χαμογελά στους πεζούς...
βοηθώντας μ’ αυτόν τον τρόπο να λύνονται μια σειρά από θέματα που προκύπτουν κατά την αυτόνομη οδήγηση.

Η σχέση μεταξύ αυτόνομου οχήματος και πεζών παρά το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική δεν έχει γίνει αντικείμενο έρευνας πολλών εταιριών.

Η έρευνα που διεξήγαγε η Semcon έδειξε ότι 80% των πεζών επιζητούν την επαφή με τα μάτια του οδηγού ενός αυτοκινήτου και την επιβεβαίωσή του για να διασχίσουν το δρόμο αλλά αν ένα όχημα δεν έχει οδηγό κάποια άλλη μορφή επικοινωνίας πρέπει να αναπτυχθεί μεταξύ πεζού και οχήματος. Με το χαμόγελο στην μάσκα η Semcon πιστεύει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο προκειμένου να δώσει λύση σ’ αυτό το θέμα.

Το σύστημα της Semcon μπορεί να χρησιμοποιεί κάμερες και τεχνολογία λέιζερ για να αντιλαμβάνεται τις κινήσεις του κεφαλιού ενός προσώπου και να διαβάζει πότε ένα βλέμμα πέφτει πάνω στο αυτοκίνητο. Τότε είναι έτοιμο να ανταποκριθεί φωτίζοντας την εμπρός γρίλια που βρίσκεται στη μάσκα με το σχήμα ενός χαμογελαστού προσώπου. Δίνει δηλαδή έτσι στον πεζό την επιβεβαίωση να διασχίσει το δρόμο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!