tromaktiko: ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016: Όλο το σενάριο της τελικής φάσης

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016: Όλο το σενάριο της τελικής φάσης



Πραγματοποιήθηκε στον Έβρο η εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης ...
κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2016», που σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ. Σήμερα ήταν τελευταία μέρα της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016.

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες σε αυτές, μονάδες, συμμετέχουν και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.
To σενάριο της τελικής φάσης:
















Αξίζει να σημειώσουμε οτι την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος παρακολουθούσε την άσκηση "Παρμενίων 2016" στην Χίο, χθες Πέμπτη, οι Τούρκοι αμφισβητούσαν με ΝΟΤΑΜ την ελληνική κυριαρχία στα νησιά και έθεταν θέμα αφοπλισμού τους, ενώ με NAVTEX επιχειρούσαν να αποκόψουν τη Χίο, την Ικαρία και τον Αη Στράτη από την υπόλοιπη χώρα! 

Οι αυξανόμενες τουρκικές προκλήσεις και οι διαρκείς υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά Οινούσσες και Παναγιά του συμπλέγματος της Χίου, έχουν θορυβήσει την Ελλάδα, η οποία περιέλαβε στην κορυφαία άσκηση πολιτικής προστασίας προσομοίωση επίθεσης από την Τουρκία στη Χίο.

Κύριοι σκοποί της άσκησης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, είναι η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας, η εξάσκηση στην εφαρμογή διαδικασιών διοικήσεως και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων, η εξάσκηση και αξιολόγηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους και η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των φορέων του πολιτικού τομέα, στη μεγαλύτερη δυνατή έκταση που απαιτείται, κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!