tromaktiko: Συνελήφθη 76χρονος για απάτη και παράνομη άσκηση ιατρικού επαγγέλματος

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Συνελήφθη 76χρονος για απάτη και παράνομη άσκηση ιατρικού επαγγέλματος



Επιπλέον συνελήφθη ένας 41χρονος συνεργός του...


Το χρηματικό όφελος που αποκόμισαν από την παράνομη δραστηριότητα υπερβαίνει τις -63.000- ευρώ

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 3-10-2016 στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ηλιούπολης, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 41 και 76 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης της συνέργειας σε απάτη καθώς και της παράνομης άσκησης ιατρικού επαγγέλματος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 76χρονος ασκούσε το επάγγελμα του ιατρού, ενώ είχε διαγραφεί από τον Ιατρικό Σύλλογο από το έτος 1998 και χορηγούσε ιατρικά πιστοποιητικά για την έκδοση αδειών κατοχής κυνηγετικών πυροβόλων όπλων καθώς και όπλων για σκοπευτική χρήση. Επιπλέον, ο 41χρονος συνεργός του ασκούσε καθήκοντα γραμματέα και βοηθού, εκδίδοντας ηλεκτρονικά εντολές συνταγογράφησης, καθ’ υπόδειξη του.

Ύστερα από έρευνα στον χώρο του ιατρείου, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ (8) σφραγίδες, τρία (3) συνταγολόγια και πληθώρα μπλοκ συνταγογράφησης φαρμάκων και αποδείξεων παροχής υπηρεσιών χωρίς την προβλεπόμενη διάτρηση.

Υπολογίζεται ότι από το έτος 2011 μέχρι σήμερα, το χρηματικό όφελος που αποκόμισε ο προαναφερόμενος, από την παράνομη δραστηριότητα του, υπερβαίνει τις -63.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!