tromaktiko: 8 περίεργοι (αλλά αποτελεσματικοί) τρόποι να καταλάβεις αν σου λέει ψέματα

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

8 περίεργοι (αλλά αποτελεσματικοί) τρόποι να καταλάβεις αν σου λέει ψέματα



Νομίζεις ότι σου λέει ψέμματα αλλά δεν ξέρεις πως να το ανακαλύψεις; Υπάρχουν 8 τρόποι που δουλεύουν...


1. Παρατήρησε αν έχει κενά στις ιστορίες που σου λέει
Το ένα ψέμα φέρνει το άλλο που λένε και σύντομα αυτό που δημιουργείται είναι μια ιστορία με κενά, τα οποία αν εντοπίσεις και σχολιάσεις στον άλλον θα καταλάβεις κατά πόσο είναι ειλικρινής μαζί σου. Βέβαια εξίσου ανησυχητικό είναι το να λέει πολλές ή ελάχιστες λεπτομέρειες για το που ήταν ή τι έκανε.

2. Εμπιστεύσου το ένστικτό σου
Αυτό το άτιμο το feeling που λένε, δεν πέφτει εύκολα έξω, για αυτό αν νιώθεις μέσα σου ότι κάτι δεν πάει καλά, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να κάνεις μια καλή κουβέντα με τον φίλο σου.

3. Παρατήρησε αν αποφεύγει να σε δει τα σαβ/ κα
Μέσα στην εβδομάδα όλοι τρέχουμε με τις δουλειές μας και δεν μπορούμε να αφιερώσουμε χρόνο στον σύντροφό μας, για αυτό οι περισσότεροι επιλέγουν το σαβ/κο να το περάσουν μαζί. Αν λοιπόν αποφεύγει συστηματικά να σε συνταντήσει τα σαβ/κα τότε μάλλον κάτι κρύβει.

4. Παρατήρησε τη γλώσσα του σώματός του
Σύμφωνα με τους ερευνητές αν κάποιος σου λέει ψέματα ακουμπάει τη μύτη του ή δεν μπορεί να σταματήσει να κουνάει τα χέρια του· γενικότερα αν είναι άβολος μπροστά σου και δεν μοιάζει καθόλου σίγουρος για αυτά που σου λέει πιθανώς να λέει ψέματα.

5. Παρατήρησε αν συμπεριφέρεται αμυντικά όταν τον ρωτάς τι έκανε
Όταν έχεις τύψεις για κάτι, ό,τι και να σε ρωτήσει ο άλλος θα σου φανεί υπερβολικό ή ότι σε βάζει στη γωνία και σε ανακρίνει. Αυτή η συμπεριφορά παρατηρείται σε άτομα που έχουν όντως να κρύψουν κάτι, οπότε όταν τον ρωτάς π.χ που πήγε μετά τη δουλειά και σου απαντήσει το ευφάνταστο 'Ανάκριση μου κάνεις' τότε ναι, μάλλον λέει ψέματα.

6. Παρατήρησε αν σε κοιτάει στα μάτια
Αυτό είναι ίσως το πιο στάνταρ πράγμα που πρέπει να τσεκάρεις αν νομίζεις ότι ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου, σού λέει ψέμματα. Όταν αποφεύγει την οπτική επαφή προφανώς έχει κάνει κάτι τόσο κακό που δεν μπορεί καν να σε κοιτάξει κατάματα.

7. Παρατήρησε πόσο γρήγορα ή αργά μιλάει
Ναι, ακόμα και αυτό αποτελεί σημάδι ότι ο φίλος σου, σού κρύβει κάτι. Όταν δηλαδή σου περιγράφει τι έγινε όταν βγήκε με τα παιδιά και ξαφνικά επιταχύνει το κάνει μήπως και δεν παρατηρήσεις τι ακριβώς είπες.

8. Παρατήρησε αν ξαφνικά γίνεται γενναιόδωρος
Αυτό δεν γίνεται μόνο στις ταινίες και στις σειρές- όσο κλισέ και να σου ακούγεται συμβαίνει όποτε ο άλλος νιώθει πολύ μ**** για κάτι που έκανε. Γενικότερα όταν κάνει πράγματα που δεν συνήθιζε να κάνει μαζί σου, τότε θέλει να νιώσει καλύτερα για κάτι που έκανε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!