tromaktiko: Athens Video Dance Project in Community - 51α ΔΗΜΗΤΡΙΑ

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Athens Video Dance Project in Community - 51α ΔΗΜΗΤΡΙΑ



Στην Ελλάδα το ATHENS VIDEO DANCE PROJECT είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Χορού που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην...
Αθήνα, σε συνεργασία με το Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Είναι μια ετήσια δημιουργική πλατφόρμα που αποκαλύπτει τις νέες τάσεις και προσφέρει στους επαγγελματίες και στους σπουδαστές μια διέξοδο στην έρευνα και τον πειραματισμό. Με αφετηρία την ελπίδα ότι ο χορός και ο κινηματογράφος θα μπορέσουν να κατακτήσουν έναν νέο χώρο γόνιμων ανταλλαγών, το AVDP ξεκίνησε το 2010 αναπτύσσοντας τη δράση του σε 4 άξονες: το ετήσιο AVDP festival (7ο AVDP festival 27, 28, 29, 30 Απριλίου 2017), το εκπαιδευτικό πρόγραμμα AVDP.edu, το περιοδεύον πρόγραμμα AVDP on TouR και το AVDP in Community, στο πλαίσιο του οποίου διοργανώνονταιοι δύο βραδιές προβολών, σε συνεργασία με τα 51α Δημήτρια.

Με την ευκαιρία αυτή, για δεύτερη χρονιά, η ομάδα του AVDP έχει επιμεληθεί ένα πρόγραμμα σύντομων έργων και καλεί το κοινό της Θεσσαλονίκης να συναντήσει την τέχνη του videodance και να ανακαλύψει αυτή τη νέα μορφή έκφρασης. Στο σύνολο θα παρουσιαστούν 24 δημιουργίες από Ελλάδα, Φινλανδία, Γερμανία, Δανία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Σουηδία, Ιταλία, Ισραήλ, Ινδία, Ολλανδία, Νορβηγία και Κίνα, ενώ κάθε βραδιά θα κλείνει με 2 ταινίες χορού μικρού μήκους.


Ημερομηνίες και ώρες:

22 Οκτωβρίου | 22:30
23 Οκτωβρίου | 20:30

Είσοδος Ελεύθερη

Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!