Ο υπουργός Εσωτερικών, Σαϊμίρ Ταχίρι, είπε για τη σημασία της πράσινης ενέργειας,ότι «η Αλβανία είναι η μόνη χώρα στην περιοχή και μία από τα 5 στην Ευρώπη, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα».
Ο κ. Ταχίρι πρόσθεσε ότι «τα περιπολικά δεν χρησιμοποιούν ούτε σταγόνα καυσίμων. Φορτώνουν σε απλή πρίζα και τα έξοδα τους είναι ασήμαντα, λιγότερο από το κόστος ενός καφέ την ημέρα. Τα αυτοκίνητα αυτά ξοδεύουν μόνο 1 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα. Ενώ ένα κανονικό αυτοκίνητο της αστυνομίας στα 100 χιλιόμετρα ξοδεύει 25 ευρώ»
Πρόκειται για τα πρώτα 11 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μάρκας Wolksvagen και οι αρχές ανακοίνωσαν ότι αποσκοπούν, βήμα- βήμα, να αντικαταστήσουν το σύνολο του στόλου των αυτοκινήτων της αστυνομίας με τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κατά της ρύπανσης του περιβάλλοντος.
Πηγή

