tromaktiko: Στη γραμμή Εθνικής Συνεννόησης Καραμανλής – Στυλιανίδης – Το ενοποιητικό μήνυμα

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Στη γραμμή Εθνικής Συνεννόησης Καραμανλής – Στυλιανίδης – Το ενοποιητικό μήνυμα



Πληθαίνουν οι φωνές στη Νέα Δημοκρατία που βάζουν μία ατζέντα διαφορετική από αυτή των μόνιμων τυμπάνων πολέμου...

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, πρώην βουλευτής Ροδόπης και πρώην υπουργός Παιδείας, και με τη ιδιότητά του ως καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, γνωρίζων δε πολύ καλά τα εθνικά θέματα, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, αναβαθμίζει (και αυτός) το διάλογο σε εθνικό επίπεδο και όχι στο μικροκομματικό.

Διαχωρίζει πάντα τη στάση και θέση της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως: «Είναι κατανοητό ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε πολλά με τον ΣΥΡΙΖΑ … ωστόσο εκτιμώ ότι μεγάλα θέματα μπορούν να αποτελέσουν σημείο συνάντησης, με στόχο πάντα το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον». Το παράδειγμα της Κύπρου και άλλων χωρών που μπήκαν και βγήκαν από τα Μνημόνια είναι γνωστά και η συνταγή επιτυχίας ήταν η εγκατάλειψη του φανατισμού τις κρίσιμες εθνικές στιγμές.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, επαναφέρει την ανάγκη για διαμόρφωση και υλοποίηση Εθνικού Αναπτυξιακού Σχεδίου, όλων των Ελλήνων και όχι ενός κόμματος, δηλαδή ενός σχεδίου που έχει πολιτική ουσία και όχι τεχνοκρατική.

Το μήνυμα του Κώστα Καραμανλή

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, είναι καθημερινός συνομιλητής και φίλος του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Για τον Κώστα Καραμανλή, αναφέρει ο πρώην υπουργός: «ο ρόλος του έχει πάψει να είναι κομματικός, είναι εθνικός και ενοποιητικός», θυμίζοντας τη στάση του στο δημοψήφισμα και τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε αυτή, για τις τελικές αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα, έτσι ώστε το ΟΧΙ στην Ευρώπη να μετατραπεί σε ΝΑΙ.

Συμπέρασμα

Η ΝΔ πορεύτηκε στις τελευταίες εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, με βασική πολιτική θέση την Εθνική Συνεννόηση σε μεγάλα εθνικά και κρίσιμα εθνικά θέματα, τη δημιουργία Εθνικού Αναπτυξιακού Σχεδίου με τη συμμετοχή περισσοτέρων κομμάτων και όλων των κοινωνικών εταίρων και με γραμμή άμυνας απέναντι στους δανειστές την Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης. Η ΝΔ του Σεπτεμβρίου 2015, με αυτή την πολιτική ατζέντα απέναντι στο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ (και ενώ δεν είχαν ακόμη εφαρμοστεί τα καταστροφικά μέτρα και το ξεπούλημα της Ελλάδας) κατάφερε να συσπειρώσει ευρύτερες κοινωνικές ομάδες αγγίζοντας το 29%, έχοντας ξεπεράσει τις πολύ κακές επιδόσεις του δημοψηφίσματος και έχοντας όλες τις προδιαγραφές να ξανακερδίσει τους Έλληνες στη βάση της Εθνικής Ομόνοιας και όχι του διχασμού.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, μεταφέροντας μηνύματα και του ιδίου του Κώστα Καραμανλή, βάζει εκ νέου, δυναμικά το αίτημα για πολιτική σύμπνοια σε βασικά ζητήματα Εθνικής στρατηγικής, προκειμένου να βγει η Ελλάδα από το λαβύρινθο της ύφεσης.

Ο χρόνος που δόθηκε αυτή η συνέντευξη, δεν είναι τυχαίος και όσο αφορά και τα Εθνικά θέματα. Ο Κώστας Καραμανλής προ δύο εβδομάδων είχε προβλέψει την πολιτική έντασης που θα ακολουθήσει η Τουρκία. Είναι ξεκάθαρο, πως όσοι έχουν βλέψεις οικονομικής και εδαφικής άλωσης της Ελλάδας, το επιχειρούν ή/και το καταφέρνουν γιατί βλέπουν την πατρίδα μας, φτωχή και διχασμένη.

Οι Έλληνες αδυνατούν να αξιοποιήσουν τον ανεκτίμητο πλούτο τους, γιατί δεν βγαίνουν έξω από το πολιτικό αδιέξοδο. Πρέπει να ακολουθήσουν άλλο δρόμο, αυτόν της ένωσης! Αυτό είναι και το μήνυμα του Κώστα Καραμανλή, αυτή τη φορά δια στόματος Ευριπίδη Στυλιανίδη, θυμίζοντας τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της παράταξης, με την επέτειο των 42 χρόνων, που διατυπώνεται δυνατά και σταθερά, πολύ πριν η Ελλάδα μπει στο δηλητηριώδες Μνημόνιο.

«Ο Κεντροδεξιός»

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!