tromaktiko: Ερευνητική μονάδα Φως - προσφέρει νέα προγράμματα κατάρτισης

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Ερευνητική μονάδα Φως - προσφέρει νέα προγράμματα κατάρτισης



Το Εργαστήριο Φωτοβολταϊκής Τεχνολογίας, της Ερευνητικής Μονάδας ΦΩΣ έχει καθιερωθεί ως...
κέντρο ποιοτικής έρευνας και εκπαίδευσης στον τομέα της Φωτοβολταϊκής (ΦΒ) Τεχνολογίας.

Τους τελευταίους μήνες, πέραν των είκοσι ατόμων, από διάφορες χώρες όπως το Κατάρ, την Ιορδανία, την Αίγυπτο και την Τυνησία, λαμβάνουν εκπαίδευση σε θέματα Φωτοβολταϊκής τεχνολογίας στις εγκαταστάσεις της Ερευνητικής Μονάδας Ενεργειακής Αειφορίας ΦΩΣ.

Από το Νοέμβριο του 2016, η Ερευνητική Μονάδα Ενεργειακής Αειφορίας ΦΩΣ θα ξεκινήσει την προσφορά προγραμμάτων κατάρτισης που απευθύνονται σε επαγγελματίες και επιχορηγούνται από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ). Το πρώτο πρόγραμμα κατάρτισης έχει τίτλο «Σχεδιαστής και εγκαταστάτης Φωτοβολταϊκών συστημάτων».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει επίσης εγκριθεί από την Υπηρεσία Ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Απονομή Πιστοποιητικού Κατάρτισης θα δίνεται σε όσους υποψήφιους ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα, βάσει των κανονισμών περί Προώθησης και Ενθάρρυνσης της Χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Πιστοποίηση Εγκαταστατών Μικρής Κλίμακας Συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) Κανονισμοί του 2015- (Κ.Δ.Π. 374/2015).

Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε εργοδοτούμενους επιχειρήσεων/οργανισμών που είναι ηλεκτρολόγοι ή ηλεκτρολόγοι μηχανικοί στο επάγγελμα και που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα των φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Τα μαθήματα αρχίζουν στις 8 Νοεμβρίου 2016 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ερευνητικής Μονάδας Ενεργειακής Αειφορίας ΦΩΣ http://www.foss.ucy.ac.cy/pdf/upcomingevents/course1_sxediastis_egkatastatis_pv_systems_021122016.pdf για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής.

Το Εργαστήριο Φωτοβολταϊκής Τεχνολογίας, της Ερευνητικής  Μονάδας  Ενεργειακής Αειφορίας ΦΩΣ είναι αφοσιωμένο στην ποιοτική εκπαίδευση και την προώθηση βέλτιστων πρακτικών για επίτευξη της ποιότητας στο ενεργειακό ισοζύγιο του νησιού μας.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Ερευνητική Μονάδα Ενεργειακής Αειφορίας ΦΩΣ
Πανεπιστήμιο Κύπρου

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!