tromaktiko: Γιατί αγαπάμε τα φθινοπωρινά ταξίδια

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Γιατί αγαπάμε τα φθινοπωρινά ταξίδια



Σίγουρα όλοι, λιγότερο ή περισσότερο, αγαπάμε να ταξιδεύουμε εντός ή και εκτός των συνόρων. Τα ταξίδια μάς γεμίζουν σημαντικές ...εμπειρίες και όμορφες αναμνήσεις. Κάθε καινούριο μέρος είναι ένας τόπος που μας περιμένει και μας ζητά να τον εξερευνήσουμε, να τον ανακαλύψουμε. Ωστόσο, κάποιοι από εμάς αγαπάμε λίγο περισσότερο τα φθινοπωρινά ταξίδια. Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για διακοπές και οι λόγοι είναι πολλοί!

Το φθινόπωρο συνδυάζει αρμονικά το καλοκαίρι με τον χειμώνα

Τι σημαίνει αυτό; Το φθινόπωρο έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε διακοπές είτε σε κάποιο νησί, είτε κοντά στο βουνό. Μας δίνεται η δυνατότητα να απολαύσουμε τη θάλασσα σε ιδανική θερμοκρασία, αφού ο ήλιος φρόντισε να τη ζεστάνει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κάνοντας τις τελευταίες βουτιές γι’ αυτό το χρόνο ή να αναρριχηθούμε στα επιβλητικά βουνά και να απολαύσουμε τις πεζοπορίες και τον καθαρό, γεμάτο οξυγόνο, αέρα των δασών.

Το φθινόπωρο συναντούμε τον ιδανικότερο καιρό

Το καλοκαίρι η ζέστη τις περισσότερες φορές είναι ανυπόφορη, ενώ το χειμώνα το κρύο τσουχτερό. Όμως το φθινόπωρο μάς προσφέρει τον ιδανικό καιρό. Ζεστά πρωινά και μεσημέρια, που μας επιτρέπουν να απολαμβάνουμε ακόμα τα μπάνια και τις βουτιές στα καταγάλανα νερά, και γλυκές, δροσερές βραδιές. Είναι μια εποχή που μας επιτρέπει να περιηγηθούμε στα σοκάκια των νησιών ευχάριστα και ξεκούραστα.

Μπορούμε να απολαύσουμε τις διακοπές μας σε οποιοδήποτε νησί ή χωριό επιθυμούμε

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι επισκέπτες στα νησιά και τα χωριά είναι χιλιάδες. Αυτό σημαίνει ότι είναι δύσκολο να ευχαριστηθούμε τις διακοπές μας στο έπακρο. Στα καταλύματα και στα εστιατόρια οι τιμές είναι ιδιαίτερα υψηλές και οι παραλίες ασφυκτικά γεμάτες.

Αντίθετα, ξεκινώντας το φθινόπωρο είναι εύκολο να βρούμε οικονομικές λύσεις για τις διακοπές μας και διαθέτουμε πραγματικά εκατοντάδες προορισμούς για να διαλέξουμε και να είμαστε σίγουροι ότι όποιον κι αν επιλέξουμε, θα περάσουμε υπέροχα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν επιστρέψει στους γρήγορους ρυθμούς των πόλεων κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και τα κοσμοπολίτικα μέρη έχουν ανακτήσει την φυσική τους ηρεμία, ησυχία και ομορφιά. Κι εμείς είμαστε τυχεροί που έχουμε την ευκαιρία να απολαμβάνουμε αυτά τα «προνόμια».

Μερικοί από τους πιο ιδανικούς φθινοπωρινούς προορισμούς

Αποπειραθείτε κάτι το αυθεντικά διαφορετικό, καθώς το φθινόπωρο θα σας δώσει αναρίθμητες ευκαιρίες για αυτό: στις αρχές του φθινοπώρου και για ολόκληρο τον Σεπτέμβριο γίνεται ο τρύγος και μπορείτε να πάρετε μέρος, πατώντας σταφύλια μαζί με τους ντόπιους – ενώ, λίγο αργότερα, προς το τέλος Σεπτεμβρίου και στις αρχές του Οκτώβρη, εάν βρεθείτε στην Κρήτη θα απολαύσετε τα ρακιζιά, όπου οι ντόπιοι αποστάζουν την περίφημη τσικουδιά.

Αργά το φθινόπωρο, τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, οι διακοπές σας στηνηπειρωτική Ελλάδα σας επιφυλάσσουν μια ευχάριστη έκπληξη: στους μεγάλους ελαιώνες θα δείτε τους ντόπιους να μαζεύουν τις ελιές. Στους αγροτουριστικούς ξενώνες θα μάθετε πολλά για τα τοπικά προϊόντα και τη διαδικασία της παραγωγής τους. Και γιατί όχι, θα συμμετέχετε και εσείς στις αγροτικές εργασίες.

Το κλίμα στην Ελλάδα το φθινόπωρο είναι γλυκό, και θα σας επιτρέψει να γνωρίσετε μία προς μία τις ομορφιές της: Στην Εύβοια θα απολαύσετε τις παραλίες και τα δάση της, όπως και στο Πήλιο με τις παραλίες που αντικρίζουν το Αιγαίο και τον Παγασητικό, συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα. Το φθινόπωρο είναι ιδανικό, επίσης, για ιστιοπλοΐα στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, καθώς τα μελτέμια του Αυγούστου έχουν σταματήσει. Δοκιμάστε ρομαντικές φθινοπωρινές διακοπές στην καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, όπως και στο Ναύπλιο ή στη Ναύπακτο με το επιβλητικό κάστρο της και το ενετικό λιμανάκι.

Η φύση στην Ελλάδα το φθινόπωρο γίνεται μαγική. Χαρείτε τα κόκκινα και πορτοκαλί χρώματα, που παίρνουν οι οξιές, οι βελανιδιές, οι καστανιές και τα πλατάνια στα δάση του βουνού. Νιώστε το άρωμα, που αναδύει η φύση μετά τα φθινοπωρινά πρωτοβρόχια.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!