tromaktiko: Τρόποι χρήσης των αιθέριων ελαίων για αρχάριους

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Τρόποι χρήσης των αιθέριων ελαίων για αρχάριους



Όλοι μας γνωρίζουμε τα αιθέρια έλαια και την ποικιλόμορφη χρησιμότητά τους στον κλάδο της περιποίησης και του καλλωπισμού της... εξωτερικής μας εμφάνισης. Αυτό που ίσως να διαφεύγει ως πληροφορία από τις γνώσεις μας είναι ότι κάθε ζωντανός οργανισμός διαθέτει μία ζωτική δύναμη ή μια ενέργεια, όπου είναι αδύνατον να απομονώσουμε ή να δούμε.

Πιο ειδικά, η ζωτική ενέργεια ενός φυτού εμπεριέχεται στο αιθέριο έλαιό του. Τα αιθέρια έλαια είναι στην ουσία οι ορμόνες των φυτών οι οποίες αντίστοιχα επιδρούν στις ανθρώπινες ορμόνες των σωματικών μας συστημάτων. Έτσι, οι ορμόνες τους έχουν τη δυνατότητα να μας δώσουν εκπληκτικά αποτελέσματα. Για τον λόγο αυτό οφείλουμε να μάθουμε μέσα από τη χρήση των αιθέριων ελαίων να φροντίζουμε το σώμα και το πρόσωπο μας. Συγκεκριμένα, υπάρχουν διάφοροι τρόποι χρήσης των ελαίων:

Εισπνοές. Με την εισπνοή, τα αιθέρια έλαια διεισδύουν στον οργανισμό και επηρεάζουν τα διάφορα όργανα. Προς την κατεύθυνση αυτή, θα μπορούσαμε να προσθέσουμε μερικές σταγόνες ελαίου σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και να το εισπνεύσουμε.

Μασάζ προσώπου/σώματος. Για μασάζ μπορούμε να αναμίξουμε 2-3 σταγόνες ελαίων με ένα βασικό λάδι, για παράδειγμα αμυγδαλέλαιο ή σιτέλαιο. Κατά τη διαδικασία αυτή χρησιμοποιούμε βαμβάκι για να κάνουμε την επάλειψη σε οποιοδήποτε σημείο επιθυμούμε.

Μπάνιο και μαλλιά. Παράλληλα είναι γνωστό και συστήνεται ανεπιφύλακτα κατά τη διάρκεια του μπάνιου μας να ρίχνουμε στο νερό σταγόνες από αιθέρια έλαια για να χαλαρώσουμε αλλά επίσης και για να αποκτήσουμε μεταξένια μαλλιά. Για παράδειγμα, αραιώνουμε 6 σταγόνες στο ξέβγαλμα από τα κατάλληλα έλαια (δενδρολίβανο, κέδρος, θυμάρι) για λάμψη και θρέψη της τρίχας μας.

Αρωματισμός χώρου. Ακόμα και ως αρωματικό χώρου δηλαδή με 3-5 σταγόνες που έχουμε θερμάνει μέσα στο νερό βοηθάμε στην εξισορρόπηση της υγείας μας και της ψυχικής μας ηρεμίας.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!