tromaktiko: Τουλίπα: Το τρίτο πιο δημοφιλές λουλούδι στον κήπο

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Τουλίπα: Το τρίτο πιο δημοφιλές λουλούδι στον κήπο



Οι τουλίπες ανθίζουν την άνοιξη και φέρουν ένα από τα πιο όμορφα λουλούδια σε διάφορα χρώματα. Επιστημονικά αναφέρεται ως... Tulipa, που ανήκει στην οικογένεια Lilaceae ή οικογένεια Lily, υπάρχουν πάνω από 100 διαφορετικά είδη του φυτού, ενώ αναζητούνται συχνά για την αισθητική ομορφιά τους.

Η τουλίπα καταλαμβάνει την τρίτη θέση κόσμο ακολουθώντας το τριαντάφυλλο και το χρυσάνθεμα. Το λουλούδι θεωρείται σύμβολο αληθινής αγάπης. Θρύλοι διηγούνται ότι το αίμα ενός εραστή χρωμάτισε τις τουλίπες, και ως εκ τούτου η κόκκινη τουλίπα υποδηλώνει την αληθινή αγάπη σε πολλά μέρη του κόσμου.

Η ομορφιά των εν λόγω λουλουδιών παρέσυρε τους Ευρωπαίους τον 16ο αιώνα. Η Ολλανδία πέρασε από τη φάση γνωστή ως «τουλιπομανία», καθώς οι περισσότεροι πολίτες ενδιαφέρονταν έντονα για την καλλιέργειά τους. Ακόμη και σήμερα, το τοπίο είναι στολισμένο με τουλίπες σε διαφορετικά χρώματα, ικανό να προσελκύσει χιλιάδες τουρίστες αποτελώντας τη μεγαλύτερη έκθεση του κόσμου της τουλίπας.

Ιατρική αξία

Λόγω της υψηλής τιμής του φυτού δεν έχει διεξαχθεί μεγάλη έρευνα για την ιατρική αξία του. Στα αρχαία φυτικά φαρμακευτικά βιβλία, μερικές αναφορές μπορούν να βρεθούν μόνο για τις θεραπευτικές χρήσεις του φυτού. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου, οι Ολλανδοί ξεπέρασαν την έλλειψη τροφίμων με την κατανάλωση τουλίπας, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Στο Αφγανιστάν η τουλίπα τρώγεται για την απόκτηση δύναμης. Στη Βρετανία αποτελεί ένα κλασικό πιάτο ειδικής περίστασης.

Παράλληλα, η τουλίπα είναι γνωστό ότι είναι ένα εξαιρετικό κατάπλασμα για τσιμπήματα εντόμων, τσιμπήματα μέλισσας, εγκαύματα και εξανθήματα στο δέρμα, καθώς προσφέρει γρήγορη ανακούφιση με την καταπραϋντική της δράση.

Κατάπλασμα

Βράστε 2-4 λουλούδια.

Στη συνέχεια τοποθετήστε τα πέταλα των λουλουδιών στην πετσέτα.

Εφαρμόστε τα θρυμματισμένα πέταλα σε περιοχή όπου υπάρχει δερματικό εξάνθημα, τσίμπημα μέλισσας ή τσίμπημα εντόμου για να βρείτε γρήγορη ανακούφιση από τον ερεθισμό.

Κρατήστε τα φύλλα στην περιοχή για 10 λεπτά χρησιμοποιώντας τη ζεστή πετσέτα.

Ο χυμός που εξάγεται από τα πέταλα παρέχουν ανακούφιση από γρατσουνιές, φαγούρα και ερεθισμό του δέρματος. Χρησιμοποιείται ευρέως στην Ολλανδία για να απαλύνει την επιδερμίδα στα χέρια μετά από χειρωνακτική εργασία.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!