tromaktiko: Πόσες ρυθμίσεις νομίζετε ότι κάνει ένας πιλότος F1 στο μονοθέσιό του σε ένα γύρο; [video]

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Πόσες ρυθμίσεις νομίζετε ότι κάνει ένας πιλότος F1 στο μονοθέσιό του σε ένα γύρο; [video]



O Nico Rosberg είδε τη Mercedes-AMG του να πιάνει μέγιστη ταχύτητα πάνω από...
345 km/h όταν πέτυχε την pole position στο Ευρωπαϊκό Grand Prix 2016.

Ο χρόνος που του έδωσε την πρώτη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές ήταν 1’ 42” 758, ένα δευτερόλεπτο σχεδόν ταχύτερος από το δεύτερο ταχύτερο, τον Sergio Perez με τη Force India.

Νομίζετε ότι για να γυρίσει τόσο γρήγορα ένας πιλότος σε ένα καθαρό γύρο του αρκεί απλώς να συγκεντρωθεί απόλυτα στο τρίπτυχο τέρμα γκάζι, τέρμα φρένο, τιμόνι; Μάλλον όχι! Αυτό το video με το σχολιασμό μας δίνει μια διαφορετική εικόνα: Τον Rosberg να ρυθμίζει συνεχώς μυριάδες κουμπιά πάνω στο τιμόνι του

Ένα video που σου παίρνει το μυαλό! Το υλικό, που ανέβασε στο Vimeo ο χρήστης «Mark4211», τονίζει κάθε μικρή ρύθμιση που έκανε ο Rosberg, καθώς πολεμούσε γυρίζοντας μέσα στην πόλη του Baku. Άνοιγε και έκλεινε το DRS (Drug Reduction System), το φλαπ που οδηγεί τον αέρα γύρω από την πίσω πτέρυγα, μειώνοντας την οπισθέλκουσα για να ανεβάσει την τελική ταχύτητά του στην ευθεία. Πείραζε την κατανομή των φρένων (BMIG-Brake Migration), ρυθμίζοντας πώς το σύστημα brake-by-wire θα κατανείμει εν κινήσει τη δύναμη του φρεναρίσματος εμπρός πίσω. Έκανε μικροσκοπικές ρυθμίσεις στο BBal (Brake Balance), στην ισορροπία των φρένων, μοιράζοντας το φρενάρισμα αριστερά δεξιά, ανάλογα με τη στροφή.

Α! Και τα υπόλοιπα, τα γνωστά. Ανεβάσματα, κατεβάσματα, στρίψιμο και φρενάρισμα, «κάρφωμα» στις κορυφές των στροφών, ζώνες φρεναρίσματος και γενικά όλα αυτά που κάνουν αυτοί οι τύποι, κάνοντάς σε να νιώθεις ότι το πιλοτάρισμα μιας F1 δεν είναι δα και σπουδαίο πράμα.

Το να διαχειρίζεσαι μέσα στην πίστα όλες αυτές τις ρυθμίσεις και με τέτοια ταχύτητα απαιτεί υπεράνθρωπη αυτοσυγκέντρωση και δύναμη μυαλού. Και σε κάνει να νιώθεις βλάκας που βγαίνεις από τη λωρίδα σου, επειδή βάλθηκες να ασχολείσαι με τα κουμπιά του ραδιοφώνου.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!