tromaktiko: Η λειτουργία ενός χεριού έρχεται στο iOS και στα iPhone πολύ σύντομα

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Η λειτουργία ενός χεριού έρχεται στο iOS και στα iPhone πολύ σύντομα



Τα τελευταία χρόνια οι συσκευές έχουν την τάση να αυξάνουν τις ίντσες των οθονών τους, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει αισθητά το...
μέγεθος τους. Φυσικά η Apple δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει τις υπόλοιπες εταιρίες, αλλά και τις νέες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στους τελικούς καταναλωτές. Έτσι η χρήση των Plus μοντέλων της εταιρίας, δυσκολεύει ιδιαίτερα τους χρήστες με μικρά χέρια και τις περισσότερες γυναίκες.

Όπως φαίνεται, το δυσκολότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες είναι η πληκτρολόγηση στο εικονικό keyboard του iOS. Εταιρίες όπως η Samsung και η LG έχουν ήδη αναπτύξει την λεγόμενη ειδική λειτουργία “One Handed” στα πληκτρολόγια τους και όπως φαίνεται πλησιάζει η ώρα που η συγκεκριμένη λειτουργία θα έρθει στο iOS. Κάλιο αργά, παρά ποτέ.
Ένας developer Apple εφαρμογών, Steve Troughton-Smith, εντόπισε ένα κομμάτι κώδικα που μπορεί να ενεργοποιεί την λειτουργία ενός χεριού στο πληκτρολόγιο του iOS. Μάλιστα όπως αναφέρει, ο κώδικας μπορεί να υπάρχει χρόνια, αλλά η Apple έχει επιλέξει να μην τον χρησιμοποιήσει.

Ο παραπάνω developer αποφάσισε να διαρρεύσει τον παραπάνω κώδικα στο internet, για να μπορούν οι χρήστες jailbreak συσκευών να τον χρησιμοποιήσουν. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την λειτουργία ενός χεριού στο πληκτρολόγιο του iOS 10.


Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!