tromaktiko: Maserati MC-63 βασισμένη στη LaFerrari

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Maserati MC-63 βασισμένη στη LaFerrari



Αυτό το πολύ όμορφο πρωτότυπο της MC-63 που θα βασίζεται στη LaFerrari προτείνει μια ...
προσθήκη στην γκάμα της Maserati.

Πολύ ωραίες γραμμές και συνολικά σιλουέτα, θεωρητικά καταιγιστικές επιδόσεις επειδή βασίζεται στη LaFerrari και σήματα της Maserati. Το πρωτότυπο hypercar Maserati MC-63 σχεδιάστηκε από τον Τορινέζο στιλίστα Andrea Ortile. Ως βάση, ο σχεδιαστής πήρε την πλατφόρμα και τα μηχανικά μέρη LaFerrari, σχεδιάζοντας ένα σουλούπι που έλκει την έμπνευσή του από την εμβληματική Tipo 63 Birdcage, ένα αγωνιστικό θρύλο του Le Mans (φωτό).
«Το σχέδιο είναι εμπνευσμένο από το διάσημη αγωνιστική Maserati Tipo 63 Birdcage του 1961», είπε ο σχεδιαστής. «Η κομψότητα και το σπορ πνεύμα της ιταλικής φίρμας συνοικούν σε αυτό το αυτοκίνητο».

Mε αυτή τη σκέψη στο μυαλό του, ο Ortile προχώρησε στη δημιουργία ενός hypercar αντάξιου του προσωνύμιου «63». Ρευστό και με δυναμικές γραμμές, επιδεικνύει τις ομοιότητές του με τη LaFerrari, αλλά ταυτόχρονα προσεγγίζει πιο κομψά την προσωπικότητα του hypercar, απεκδυόμενο την υπέρ-επιθετικότητα του μοντέλου από το Maranello.

Το προφίλ της MC-63  για παράδειγμα, «κλέβει» ολοφάνερα τις γραμμές του από το περίφημο Tipo 63 και οι υπέρ-ενθουσιώδεις της μάρκας θα αναγνωρίσουν τη συγγένεια στις γραμμές. «Η οροφή είναι μια συνεχής καμπύλη που συνδέει το εμπρός μέρος της MC-63 με το πίσω», λέει ο σχεδιαστής, «και οι θόλοι των τροχοί είναι απαλοί στο μάτι και στρογγυλεμένοι».

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!