tromaktiko: Ράλι Ουαλίας: Ο Ogier εδραιώνεται στην πρώτη θέση [video]

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Ράλι Ουαλίας: Ο Ogier εδραιώνεται στην πρώτη θέση [video]



Ο ήδη παγκόσμιος πρωταθλητής Ogier διατήρησε έναν σταθερά γρήγορο ρυθμό όλο το Σάββατο, με αποτέλεσμα να χάσει μόνο...
3,5” από τη χθεσινή προπορεία του, βάζοντας τα θεμέλια για μια τέταρτη στη σειρά νίκη στη Βρετανία.

Ο Γάλλος είδε τη διαφορά του από τον Ott Tanak να μειώνεται σε τρεις συνεχόμενες ειδικές. Ο Εσθονός μάλιστα του πήρε 5,8” στην Ε.Δ.14, αλλά ο Ogier απάντησε παίρνοντας πίσω ακριβώς 5,8” στην επόμενη ειδική, την προτελευταία της ημέρας. Στη συνέχεια έκανε τον δεύτερο χρόνο πίσω από τον Andreas Mikkelsen στη μικρή ειδική για τους θεατές, στον πύργο Cholmondeley, για να φέρει τη διαφορά στα 33,8”.

O Tanak, με το Fiesta της DMACK, είχε κάνει πρώτο χρόνο στην επανάληψη των ειδικών Pantperthog, Dyfi και Gartheiniog, αλλά έμεινε πίσω στις δύο τελευταίες ειδικές του απογεύματος και τώρα μάλλον θα κοιτάξει να διασφαλίσει τη 2η θέση, παρά να κυνηγήσει τον Ogier την τελευταία μέρα του αγώνα.

Ο Thierry Neuville πέρασε την ημέρα ανοίγοντας σταδιακά τη διαφορά του από τον team-mate του στη Hyundai, τον Hayden Paddon, στη μονομαχία τους για το τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο Νεοζηλανδός πάντως κέρδισε ένα-δυο δευτερόλεπτα στις δύο τελευταίες ειδικές για να πλησιάσει τον Βέλγο στα 12,6”.

Ο Kris Meeke κατέληξε σε μια μοναχική 5η θέση αφού έμεινε σταδιακά πίσω από τη μάχη για την 3η θέση, δείχνοντας απογοητευμένος που δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό των τριών πρώτων με το ημιεπίσημο Citroen DS3 της PH Sport.

O Dani Sordo κρατάει την 6η θέση με το τρίτο Hyundai i20 WRC, άνετα μπροστά από τον Mads Ostberg με το M-Sport Fiesta, του οποίου τον συνοδηγό,,, δάγκωσε οχιά την ώρα που άλλαζε λάστιχο – αλλά χωρίς άλλες συνέπειες.

Το κακό για τον Ostberg είναι ότι πλησιάζει να τον δαγκώσει ο Jari-Matti Latvala, με το δεύτερο VW Polo R, που έκλεισε την ημέρα μόλις 7,2” πίσω από τον Νορβηγό, κάνοντας καλούς χρόνους μετά το σπασμένο ημιαξόνιο που τον καθυστέρησε την Παρασκευή.



Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!