Να γίνει χώρος αναφοράς για την τραγουδίστρια της Νίκης, που ταυτίστηκε με το Έπος του 1940 και κατέστη εθνικό σύμβολο.
Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρει: «Στο πλαίσιο των ερευνών για την αναζήτηση στοιχείων για τη Σοφία Βέμπο που έζησε στην πόλη του Βόλου περί τα δεκαοκτώ χρόνια εντάσσεται και ο εντοπισμός της οικίας που έζησε με την οικογένειά της.
Πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι διέμενε στην πάροδο της οδού Δημητριάδος μεταξύ 221-223, και η κατοικία της υπάρχει και σήμερα. Πέρα από τις αφηγήσεις των σημερινών ιδιοκτητών, αυτό επιβεβαιώνεται και από το πωλητήριο που συντάχθηκε σε Συμβολαιογραφείο του Βόλου στις 30 Απριλίου του 1923, με βάση το οποίο η οικογένεια Μπέμπο(αυτό ήταν το πραγματικό επίθετο), το πούλησε στο Δημήτριο Παπαχατζή, τον σημερινό ιδιοκτήτη.
Τώρα είναι η ώρα η Πολιτεία, σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες να αποκτήσει το οίκημα αυτό και να το αξιοποιήσει. Να γίνει Μουσείο ή χώρος αναφοράς για την Σοφία Βέμπο, για την Ελληνίδα που διακρίθηκε για την πατριωτική και κοινωνική της προσφορά. Για την τραγουδίστρια της Νίκης, που ταυτίστηκε με το Έπος του 1940, και έχει καταστεί εθνικό σύμβολο».
Εκτενής αναφορά για τη Βέμπο θα γίνει την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου και ώρα 18:30 στο Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Σούρλα: «Το εθνικό χρέος προς τους άταφους ήρωες του 1940».