tromaktiko: Η καλλονή βοηθός της Κλίντον, το σκάνδαλο sexting και το FBI [photos]

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Η καλλονή βοηθός της Κλίντον, το σκάνδαλο sexting και το FBI [photos]



Η Χίλαρι Κλίντον έχει μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν για την επί πολλά χρόνια βοηθό της Ούμα Αμπεντίν ως τη δεύτερη κόρη του που δεν...
απέκτησε ποτέ - αλλά ο εν διαστάσει σύζυγός της «καίει» την υποψηφιότητα της Χίλαρι 11 μέρες πριν τις εκλογές.Αντονι Γουέινερ - Ούμα Αμπεντίν

Σαν να μην έφταναν τα σεξουαλικά παραπτώματα του συζύγου της Χίλαρι στο παρεθόν, τώρα η προεδρική εκστρατεία της αντιμετωπίζει νέα κρίση εξαιτίας του εν διαστάσει συζύγου της βοηθού της.

Ο πρώην γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Αντονι Γουέινερ, ο οποίοςχώρισε από την σύζυγό του και δεξί χέρι της Κλίντον την Ούμα Αμπεντίν τον περασμένο Απρίλιο, κατηγορείται για sexting με ανήλικο κορίτσι - και η έρευνα έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη μακροχρόνια υπόθεση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλτον.
Αντονι Γουέινερ - Ούμα Αμπεντίν

Σύμφωνα με τον διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ ο οργανισμός εξετάζει μια νέα παρτίδα μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλτον που «φαίνεται να είναι σχετικά» με τον πρώην υφυπουργό.

Τα εν λόγω μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αποκαλύφθηκαν τυχαία, και αφορούν μια υπόθεση sexting, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει τον Γουέινερ στη φυλακή έως και 30 χρόνια αν βρεθεί ένοχος για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων.
Οι κακές online συνήθειες του Γουέινερ

Οι κακές online συνήθειες του Γουέινερ ήρθαν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα το 2011, όταν κατά λάθος tweetαρε μια φωτογραφία του εξογκώματος στο εσώρουχό του, την οποία είχε σκοπό να στείλει σε μια 21χρονη φοιτήτρια. Εκείνη την εποχή, η Αμπεντίν ήταν πέντε μηνών έγκυος.

Τότε ο Γουέινερ παραιτήθηκε από το Κογκρέσο, αλλά το 2013 αποφάσισε να διεκδικήσει τη δημαρχία της Νέας Υόρκης, όταν η εκστρατεία του εκτροχιάστηκε από τις αποκαλύψεις ότι συνέχιζε να στέλνει άσεμνα μηνύματα σε αγνώστους - με το ψευδώνυμο «Carlos Danger».

Το ζευγάρι χώρισε την άνοιξη του 2016, όταν η New York Postδημοσίευσε μια selfie την οποία έστειλε ο Γουέινερ κάνοντας sexting, ενώ ο 5χρονος γιος τους κοιμόταν πάνω του.
Η μαρτυρία της 15χρονης

Το σκάνδαλο πήρε μια ακόμα πιο άσχημη τροπή τον περασμένο μήνα, όταν η Daily Mail δημοσίευσε μια συνέντευξη με ένα 15χρονο κορίτσι που ισχυρίστηκε ότι ο 52χρονος Γουέινερ της έστελνε ακατάλληλα μηνύματα για μήνες, στα οποία συμπεριλαμβάνονταν selfie χωρίς πουκάμισο, φαντασιώσεις βιασμού, ενώ πρόσθεσε ότι ο 52χρονος της ζητούσε να γδυθεί για αυτόν στο Skype.

Μετά από αυτούς τους ισχυρισμούς, το FBI κατάσχεσε έναν φορητό υπολογιστή που ανήκει στον Γουέινερ και την Αμπεντίν, και φαίνεται πως μέσα από αυτή την έρευνα ήρθαν στη δημοσιότητα τα νέα email της Κλίντον.

Ποια είναι η Ούμα Αμπεντίν

Η Αμπεντίν, η οποία εργάστηκε για πρώτη φορά ως βοηθός της Κλίντον το 1996, είναι τώρα η αντιπρόεδρος της προεκλογικής εκστρατείας της.

Η Κλίντον και Αμπεντίν είναι αχώριστες. Μάλιστα, στο προφίλ της Αμπεντίν στο Vanity Fair η 40χρονη εμφανίζεται να έχει περάσει περισσότερο χρόνο με την Χίλαρι παρά με τον σύζυγό της όλα αυτά τα χρόνια.

Στον γαμο της Αμπεντίν με τον Γουέινερ το 2010, η Χίλαρι φέρεται να είχε πει κάνοντας πρόποση: «Έχω μια κόρη. Αλλά αν είχα μια δεύτερη κόρη, θα ήταν η Ούμα».

Το Politico περιέγραψε πρόσφατα την Αμπεντίν ως τον «εξωτερικό σκληρό δίσκο της Κλίντον»: Όταν πρόκειται για τον περίπλοκο ιστό σχέσεων της Κλίντον με τους χορηγούς, τους εκλεγμένους αξιωματούχους, μέλη της ένωσης και πολύχρονουν υποστηρικτές της, όλες οι πληροφορίες αποθηκεύονται στην Αμπεντίν.

Και φυσικά η Αμπεντίν πιστεύεται ότι θα έχει σημαντική θέση στον Λευκό Οίκο, αν η Κλίντον κερδίσει τις εκλογές.

Η Ούμα Αμπεντίν γεννήθηκε στο Μίτσιγκαν το 1976, πέρασε τα παιδικά της χρόνια στη Σαουδική Αραβία, όπου η Πακιστανή μητέρα της και ο Ινδός πατέρας της ήταν ακαδημαϊκοί. Επέστρεψε στις ΗΠΑ στα 18 για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο George Washington στο Washington DC και άρχισε την πρακτική της στον Λευκό Οίκο ένα χρόνο αργότερα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, εν τω μεταξύ, έχει ήδη προσπαθήσει να συνδέσει την Κλίντον με το σκάνδαλο Γουέινερ, υποστηρίζοντας ότι τον Αύγουστο ότι η Κλίντον ήταν «απρόσεκτη και αμελής, επιτρέποντας στον Γουέινερ να βρίσκεται τόσο κοντά σε άκρως διαβαθμισμένες πληροφορίες...

Η Χίλαρι από την πλευρά της διεμήνυσε στο FBI να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που διαθέτει ενώ ζήτησε εξηγήσεις γιατί άρχισε ξανά έρευνα για την υπόθεση του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου όταν ήταν επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!