tromaktiko: Έντονος προβληματισμός από την παράξενη δυσοσμία στα Δυτικά της Θεσσαλονίκης [video]

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Έντονος προβληματισμός από την παράξενη δυσοσμία στα Δυτικά της Θεσσαλονίκης [video]



Ρεπορτάζ: Βασίλης Παναγιώτιδης
Προβληματισμό συνεχίζει να προκαλεί στην τοπική κοινωνία η έντονη δυσοσμία που υπάρχει, κυρίως τις βραδινές ώρες, στον δήμο...
Κορδελιού – Ευόσμου, αλλά και σε όλη την δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.

Μετά την επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη δυσοσμία που ζήτησε να διενεργηθεί , η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου κινείται και ο ίδιος από την πλευρά του στο να βρεθούν οι υπαίτιοι του προβλήματος και γι’ αυτό προχωράει στην αγορά ειδικών μηχανημάτων μετρήσεις αερίων.

Όπως τόνισε στο thousandnews.gr , ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και πρασίνου Βασίλης Τσακαλίδης , η δυσοσμία εμφανίζεται κυρίως τις νυχτερινές ώρες και εξαφανίζεται σταδιακά το πρωί», αν και όπως είπε ο ίδιος το πρόβλημα παρατηρείται πολλά χρόνια, παρόλα αυτά τον τελευταίο χρόνο το φαινόμενο είναι πιο έντονο. «Μας έχει καταγγελθεί από γονείς πως πολλά παιδιά, αλλά και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στα μάτια με έντονο τσούξιμο και αναπνευστικά προβλήματα», σημείωσε, και πρόσθεσε πως έγιναν έλεγχοι στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις στην βιομηχανική περιοχή, όμως οι μετρήσεις έδειξαν φυσιολογικές. Παρόλα αυτά τόνισε πως το πρόβλημα παραμένει και πρέπει να βρεθεί άμεσα ο υπεύθυνος.

Να σημειωθεί πως τα ειδικά μηχανήματα που θέλει να χρησιμοποιήσει ο δήμος για τις μετρήσεις θα καθυστερήσουν να αποκτηθούν, καθώς χρειάζονται χρονοβόρες διαδικασίες. Σκοπός είναι να γίνουν μετρήσεις τις βραδινές ώρες, όταν και το φαινόμενο είναι ενεργό και από εκεί και πέρα να εντοπιστεί από πού προέρχεται το πρόβλημα.

Δείτε τι λέει ο κ.Τσακαλίδης στο thousandnews.gr:


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!