tromaktiko: Έλενα Κουντουρά: Το άνοιγμα σε νέες αγορές ωφέλησε τον τουρισμό [video]

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Έλενα Κουντουρά: Το άνοιγμα σε νέες αγορές ωφέλησε τον τουρισμό [video]



Στην αύξηση των τουριστών από το «άνοιγμα νέων και δυναμικών αγορών», ως «στρατηγική επιλογή» με θετικά αποτελέσματα σε ...
διάστημα ενός έτους, αναφέρθηκε μιλώντας στην ΈΡΤ, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

«Διαφημίζουμε την Ελλάδα ως παγκόσμιο προορισμό» τόνισε η κ. Κουντουρά αναφερόμενη στις νέες αγορές της Κίνας, της Νότιας Κορέας, της Αμερικής και της Μέσης Ανατολής.

Το άνοιγμα σε νέες αγορές «ωφέλησε τον τουρισμό, ενώ δεδομένη είναι η στενή συνεργασία με περιφέρειες και τοπικές κοινωνίες», πρόσθεσε η Έλενα Κουντουρά.


Νέες αεροπορικές συνδέσεις για το 2017

Οι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις της Ελλάδας με νέες αγορές για τον τουρισμό αποτελούν μονόδρομο για την ανάπτυξη του κλάδου τα επόμενα χρόνια. Τα αεροδρόμια είναι η βασική πύλη εισόδου των τουριστών για τη χώρα με τα 2/3 των αφίξεων να προέρχονται από εκεί!

Γι'αυτό το λόγο από τις πρώτες ενέργειες το 2015 της Έλενας Κουντουρά ήταν η δρομολόγηση νέων απευθείας αεροπορικών συνδέσεων με premium αγορές όπως οι ΗΠΑ (τρεις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες ξεκίνησαν απευθείας πτήσεις προς Αθήνα το 2016, μετά από πολλά χρόνια αποχής), οι Αραβικές χώρες, η Κίνα, η Κορέα, η Αγγλία και η Γερμανία.

Κάτι που αποτυπώθηκε και στην κατακόρυφη άνοδο στο αεροδρόμιο “Ελ.Βενιζέλος”, το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου, οι αφίξεις ξένων επισκεπτών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 8%, ενώ και ο Σεπτέμβριος έκλεισε με μία αντίστοιχη αύξηση. Κάτι που επίσης εξηγεί και την πληρότητα 100% των ξενοδοχείων της Αθήνας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γ.Ρέτσος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι 3 νέες απευθείας πτήσεις από ΗΠΑ (Delta, United, American) που οδήγησαν σε αύξηση πάνω από 40% στις φετινές αφίξεις των Αμερικανών επισκεπτών στην Ελλάδα.

Ακόμη, πιο σημαντική είναι βέβαια η απευθείας διασύνδεση των τουριστικών περιοχών με το εξωτερικό, και όχι μόνο των ανεπτυγμένων τουριστικών περιοχών όπως η Ρόδος, η Κρήτη, η Χαλκιδική, η Ζάκυνθος ή η Κέρκυρα, αλλά και των αναπτυσσόμενων όπως η Καλαμάτα, η Σκύρος, η Σάμος, η Καβάλα, η Αλεξανδρούπολη, ο Βόλος κα. ήδη έχουν δρομολογηθεί απευθείας αεροπορικές συνδέσεις με τα παραπάνω αεροδρόμια για το 2017 από τις μεγάλες αγορές της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Αυστρίας και των Σκανδιναβικών χωρών.

Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμός θεωρεί ότι όσο πιο μεγάλη διάχυση των επισκεπτών γίνεται σε λιγότερο κορεσμένους προορισμούς τόσο πιο πολύ θα αυξάνεται το μέγεθος του ελληνικού τουρισμού και θα συμβάλει έτσι πιο ουσιαστικά σε μία περισσότερο ισορροπημένη ανάπτυξη των επιμέρους περιοχών της χώρας.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!