tromaktiko: 5 έξυπνα Tips που θα βάλουν επιτέλους σε τάξη τα καλλυντικά σας

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

5 έξυπνα Tips που θα βάλουν επιτέλους σε τάξη τα καλλυντικά σας



Έχετε καλλυντικά, αγοράζετε καλλυντικά και θα συνεχίζετε να το κάνετε! Πώς τα κρατάτε σε τάξη όμως όλα αυτά; Αφήστε σε εμάς να σας,,,
δείξουμε τους πιο απλούς τρόπους για να το κάνετε.

Γυναίκες και καλλυντικά είναι δύο έννοιες απόλυτα συνυφασμένες και ναι, όλοι το αποδέχονται. Κανείς όμως δεν αποδέχεται το χάος και την αταξία. Τα 5 tips που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν όχι μόνο να βάλετε εύκολα σε τάξη όλα σας τα καλλυντικά αλλά και να τα διατηρήσετε έτσι για πάντα.

Αποθήκευση

Ορίστε ένα συγκεκριμένο μέρος μέσα στο σπίτι όπου θα αποθηκεύετε τα καλλυντικά σας. Αν αυτό είναι το μπάνιο, όπως συνηθίζεται, τότε ορίστε ένα ντουλάπι ή συρτάρι μόνο γι’ αυτά. Ξέρετε πως ο χώρος ποτέ δεν είναι αρκετός.

Απαλλαγή

Ρίξτε μια ματιά σε όλα σας τα καλλυντικά για να δείτε πια κρίνονται πλέον ακατάλληλα προς χρήση λόγω πολυκαιρίας ή αχρησίας. Όλοι ξέρουμε πως κάποια προϊόντα αγοράζονται και μένουν στο ράφι για χρόνια πριν παρθεί η απόφαση να πεταχτούν διότι δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ.

Extra Tip: Στις συσκευασίες όλων των προϊόντων υπάρχει, υποχρεωτικά, ένα εικονίδιο ενός μικρού βάζου με ανοιχτό καπάκι όπου μέσα αναγράφεται ένας αριθμός. Ο αριθμός αυτός συμβολίζει τη διάρκεια ζωής του προϊόντος από την ώρα που θα ανοιχτεί το προϊόν.

Οργάνωση

Τώρα πια που το τοπίο έχει ολίγον ξεκαθαρίσει προμηθευτείτε θήκες οργάνωσης ανάλογες του περιβάλλοντος που αποθηκεύετε τα καλλυντικά σας (αν είναι δηλαδή συρτάρι ή ντουλάπι) και ξεκινήστε με το να αποθηκεύετε τα καλλυντικά σας μόνο ανά είδος χρήσης.
Διαχωρισμός

Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε μέσο για να διαχωρίσετε τα πινέλα που χρησιμοποιείτε ανάλογα με το είδος που έχουν δημιουργηθεί να εξυπηρετούν. Έτσι θα έχετε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές θήκες για τα πινέλα των ματιών, της πούδρας και του ρουζ αλλά και των χειλιών.

Βοηθητικό υλικό

Σε καμιά περίπτωση μην αμελείτε το βοηθητικό υλικό που χρειάζεστε σε απόσταση αναπνοής όταν μακιγιάρεστε ή ακόμη και όταν αφαιρείτε το μακιγιάζ σας. Μπατονέτες, βαμβάκι και δίσκοι ντεμακιγιάζ πρέπει και αυτά να είναι χωρισμένα ανά είδος και εύκολα προσβάσιμα. Έτσι θα γλιτώσετε και χρόνο στο καθάρισμα!

Κρατήστε αυτά τα 5 tips για αρχή και τηρήστε τα κάθε φορά που το μακιγιάζ σας είναι προ των πυλών. Ακόμη και τις φορές που δεν προλαβαίνετε να μένετε σε ρυθμό με την επιστροφή σας στο σπίτι βάλτε όλα όσα χρησιμοποιήσατε στη θέση τους.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!