tromaktiko: Αυτή είναι η χειρότερη ημέρα για να παντρευτείς

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Αυτή είναι η χειρότερη ημέρα για να παντρευτείς



Ετοιμάζεσαι να παντρευτείς; Αυτό το θέμα σε ενδιαφέρει ΠΟΛΥ...
Αποφάσισες με τον καλό σου να ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας ή του δημαρχείου και να δηλώσετε την αγάπη σας μπροστά στην οικογένεια και τους φίλους σας. Έχεις βρει το νυφικό σου, ξέρεις ήδη πως θα βαφτείς και πως θα κάνεις τα μαλλιά σου και είστε στη φάση που συζητάτε την ημερομηνία.
Η επιλογή της ημερομηνίας, θεωρητικά δεν είναι πολύ σοβαρό ζήτημα- εκτός αν θέλετε να κάνετε θεματικό γάμο ή να κλείσετε ένα συγκεκριμένο μαγαζί που έχει κενό μόνο την τάδε του μήνα. Τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας, που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, όμως αλλάζουν τα δεδομένα καθώς δείχνουν ότι όσοι γάμοι γίνονται κάποιες συγκεκριμένες ημερομηνίες έχουν αυξημένα ποσοστά διαζυγίου.

Ποιες είναι αυτές οι ημερομηνίες; Όσες έχουν αριθμητική συνέχεια, όπως ήταν π.χ η 12η Νοεμβρίου του 2013 (11-12-13), όσες έχουν ίδια νούμερα, όπως 12-12-12 ή νούμερα που καθρεφτίζονται, όπως 20-12-2012 αλλά και όσες είναι αφιερωμένες σε γιορτές, όπως η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Οι αναλυτές μελέτησαν δεδομένα γάμων και διαζυγίων που έλαβαν χώρα στην Ολλανδία από το 1999 μέχρι το 2013 και ανακάλυψαν ότι αυτές οι μέρες θεωρούνται από πολλούς τυχερές, για αυτό και γίνονται πολλοί περισσότεροι γάμοι σε σχέση με τις υπόλοιπες. Δυστυχώς όμως αυτό δεν φαίνεται να ισχύει καθώς σχεδόν το 45% των γάμων που έγιναν του Αγ. Βαλεντίνου διαλύθηκαν ύστερα από 3 χρόνια.

Σίγουρα σκέφτεσαι ότι αυτό δεν στέκει και ότι δεν γίνεται να φταίει η ημερομηνία του γάμου για ένα διαζύγιο. Σύμφωνα με τους ερευνητές υπεύθυνοι είναι οι άνθρωποι που επιλέγουν να παντρευτούν μια τέτοια μέρα. ''Άτομα που παντρεύονται σε αυτές τις ειδικές μέρες είναι πολύ πιθανό να έχουν παντρευτεί ξανά, να μην έχουν τόσα κοινά με τον σύντροφό τους- όσον αφορά στην παιδεία και συνήθως έχουν μεγάλη διαφορά ηλικίας''.

Μια επίσης σημαντική παρατήρηση είναι ότι αρκετά ζευγάρια που παντρεύονται στις 14 Φεβρουαρίου περιμένουν ήδη παιδί ενώ όσοι επιλέγουν αυτή τη μέρα έχουν την τάση να επηρεάζονται από εξωτερικούς παράγοντες.

''Τα ζευγάρια που παντρεύονται μια συνηθισμένη ημερομηνία παίρνουν σοβαρά υπόψη τους τη σχέση τους και τι θα την ωφελήσει σε σχέση με όσους επιλέγουν μια ειδική μέρα'' σημειώνουν επίσης και αν μη τι άλλο αυτό μας βάζει σε σκέψεις.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!