tromaktiko: Αυτός είναι ο τρόπος για να καταλαβαίνουμε τι νιώθουν οι άλλοι!

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Αυτός είναι ο τρόπος για να καταλαβαίνουμε τι νιώθουν οι άλλοι!



Αναρωτιέστε πολλές φορές πώς μπορεί να νιώθει κάποιος που βρίσκεται απέναντί σας; Δεν υπάρχει λόγος να ψάχνετε άλλο! Υπάρχει ένας...
τρόπος να το καταλάβετε και είναι και διασκεδαστικός!

Σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε από νευροεπιστήμονες και ψυχολόγους των Πανεπιστημίων του Λονδίνου (Σίτι) και των Βαλεαρίδων Νήσων και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Experiment Psychology: Human Perception and Performance, ο χορός και γενικά, η «κινητική τεχνογνωσία» μπορεί να αυξήσει την ενσυναίσθησή μας.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι επιστήμονες εξετάζοντας 19 χορευτές μπαλέτου και 24 ανθρώπους που δεν είχαν εμπειρία στον χορό. Αυτό που κλήθηκαν να κάνουν οι συμμετέχοντες ήταν να παρακολουθήσουν μία σειρά από 96 videos, στα οποία επαγγελματίες χορευτές εξέφραζαν κινητικά μία γκάμα διαφορετικών συναισθημάτων χαράς και λύπης και να αναγνωρίσουν αυτά τα συναισθήματα!

Όπως διαπιστώθηκε, οι χορευτές όχι μόνο αναγνώρισαν καλύτερα τα συναισθήματα που εξέφραζαν με τις κινήσεις τους οι συνάδελφοί τους στα videos σε σχέση με τους μη έμπειρους στον χορό συμμετέχοντες, αλλά είχαν και πιο έντονη φυσική αντίδραση σε αυτά, σύμφωνα με τις μετρήσεις του ιδρώτα στα δάχτυλά τους.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι η εκπαίδευση στις εκφράσεις κάνει τους χορευτές πιο συναισθηματικούς σε αυτές», δήλωσαν οι ερευνητές. «Αυτό υποδεικνύει μία ενδιαφέρουσα προοπτική: οι νευρογνωστικοί μηχανισμοί που κάνουν τους ανθρώπους πιο ευαίσθητους μπορούν να εκπαιδευτούν«, συμπλήρωσαν!

«Δείξαμε ότι η κινητική τεχνογνωσία επηρεάζει συγκεκριμένα τόσο τη συμπεριφορική όσο και τη σωματική ευαισθησία στις συναισθηματικές κινήσεις άλλων», σημειώνουν επίσης! Άλλωστε. «το συναίσθημα είναι κίνηση», λένε οι ειδικοί, επισημαίνοντας ότι κάθε συναισθηματική έκφραση -με το σώμα ή με το πρόσωπο- συμπεριλαμβάνει την κίνηση ορισμένων μυών.

Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!