tromaktiko: Κίνητρα για την παραγωγή και την κτηνοτροφία υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός κατά την περιοδεία του στην Θράκη

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Κίνητρα για την παραγωγή και την κτηνοτροφία υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός κατά την περιοδεία του στην Θράκη



«Πρέπει να επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό, να δώσουμε κίνητρα για την παραγωγή, για την κτηνοτροφία, για να μπορέσει η ανάπτυξη που έρχεται το 2017 να ...
εξειδικευτεί εκεί που η χώρα έχει μεγαλύτερη ανάγκη», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, από τη Φιλλύρα της Ροδόπης, προσθέτοντας ότι η περιοχή είναι από τις πιο φτωχές της Ευρώπης και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει σκληρή δουλειά ώστε να αλλάξει αυτή η αρνητική πρωτιά.

«Είμαστε όλοι Έλληνες πολίτες με ίδια δικαιώματα, ίσοι απέναντι στο νόμο, ανεξάρτητα από τα πιστεύω μας», επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι οι πολίτες της Θράκης πρέπει να είναι ασφαλείς και να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους πολίτες των υπόλοιπων περιοχών.

Η περιφερειακή ανάπτυξη και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στη Θράκη, σε καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας, χωρίς κανέναν αποκλεισμό, βρίσκονται στο επίκεντρο της σημερινής περιοδείας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης.

Μαζί του είναι και υπουργοί οι οποίοι έχουν αρμοδιότητα για τα παραπάνω θέματα, όπως οι υπουργοί Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και ο υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας.

Η περιοδεία του πρωθυπουργού ξεκίνησε από την Αλεξανδρούπολη, όπου τόνισε ότι το λιμάνι «μπορεί να γίνει ισχυρός διακομετακομιστικός και ενεργειακός κόμβος, όχι μόνο για τη βόρεια Ελλάδα, αλλά για την ευρύτερη περιοχή».

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας ταξίδεψε στην Ξάνθη, όπου επισκέφτηκε το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο και το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά».Το μεσημέρι θα επισκεφθεί το Μουσικό Γυμνάσιο Κομοτηνής και θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της Θράκης, στα γραφεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, στην Κομοτηνή. Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει την 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία - Θράκη», την οποία διοργανώνει η ΔΕΘ - Helexpo, στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής και θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα θέλατε να σχολιάσετε αυτά που λέει ο πρωθυπουργός και να αναφέρετε κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή σας;

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!