Tip: η συνταγή ενδείκνυται για τους vegan και με δυσανεξία στη λακτόζη φίλους σου...
Υλικά
2-2.5 κιλά πατάτες
¾ του φλιτζανιού ωμά κάσιους μουλιασμένα σε νερό για 2 ώρες
¾ φλιτζανιού ζωμό λαχανικών
⅓ φλιτζανιού κατεργασμένο λάδι καρύδας
⅓ φλιτζανιού λάδι canola
αλάτι, πιπέρι και μυρωδικά για γεύση και άρωμα
Εκτέλεση
Κόβεις τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια. Τις βράζεις για 12 λεπτά, τις σουρώνεις και στη συνέχεια τις λιώνεις καλά με ένα πιρούνι. Στο μεταξύ, πολτοποίησε τα κάσιους σε ένα μίξερ. Προσθέτεις τα μισά κάσιους και τα υπόλοιπα υλικά στις πατάτες και τα πολτοποιείς με το πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν σε κρέμα. πρόσθεσε και τα υπόλοιπα κάσιους και πέρνα το μίγμα από το μίξερ, μέχρι να αποκτήσει απαλή υφή.
Αν φοβάσαι ότι ο πουρές σου θα μυρίζει καρύδα, τσάμπα αγχώνεσαι. Τα μυρωδικά (όποια εσύ προτιμάς) θα υπερκαλύψουν τη μυρωδιά του λαδιού καρύδας.
Υλικά
2-2.5 κιλά πατάτες
¾ του φλιτζανιού ωμά κάσιους μουλιασμένα σε νερό για 2 ώρες
¾ φλιτζανιού ζωμό λαχανικών
⅓ φλιτζανιού κατεργασμένο λάδι καρύδας
⅓ φλιτζανιού λάδι canola
αλάτι, πιπέρι και μυρωδικά για γεύση και άρωμα
Εκτέλεση
Κόβεις τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια. Τις βράζεις για 12 λεπτά, τις σουρώνεις και στη συνέχεια τις λιώνεις καλά με ένα πιρούνι. Στο μεταξύ, πολτοποίησε τα κάσιους σε ένα μίξερ. Προσθέτεις τα μισά κάσιους και τα υπόλοιπα υλικά στις πατάτες και τα πολτοποιείς με το πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν σε κρέμα. πρόσθεσε και τα υπόλοιπα κάσιους και πέρνα το μίγμα από το μίξερ, μέχρι να αποκτήσει απαλή υφή.
Αν φοβάσαι ότι ο πουρές σου θα μυρίζει καρύδα, τσάμπα αγχώνεσαι. Τα μυρωδικά (όποια εσύ προτιμάς) θα υπερκαλύψουν τη μυρωδιά του λαδιού καρύδας.