tromaktiko: Απίστευτη έρευνα: Αποκαλύπτει πόσα λεπτά σπαταλούν ημερησιώς οι γυναίκες για να βρουν τι θα φορέσουν

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Απίστευτη έρευνα: Αποκαλύπτει πόσα λεπτά σπαταλούν ημερησιώς οι γυναίκες για να βρουν τι θα φορέσουν



Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν γυναίκες, αλλά και άνδρες, πριν από κάθε έξοδό τους είναι η αναζήτηση των...
ρούχων που θα φορέσουν. Ειδικά, όταν είναι πρωί και βιάζεται κάποιος να πάει στη δουλειά του, η καθυστέρηση αυτή μπροστά από την ντουλάπα είναι καίριας σημασίας.

Η εταιρεία ρούχων Μarks and Spencer σε συνεργασία με την Oxfam που παροτρύνει και ενθαρρύνει τον κόσμο να δωρίζει όσα ρούχα δεν φορά ή δεν του κάνουν έκανε μία έρευνα σε 2.000 εργαζόμενους, άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 18 έως 60 ετών για να δουν πόση ώρα σπαταλούν μπροστά από την ντουλάπα τους ψάχνοντας το ντύσιμό τους. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά!

Η μελέτη έδειξε πως οι γυναίκες ξοδεύουν 17 λεπτά ημερησίως ή αλλιώς 4 ολόκληρες και γεμάτες μέρες το χρόνο ψάχνοντας τι θα φορέσουν. Με άλλα λόγια, μία γυναίκα σε όλη της την εργασιακή ζωή σπαταλά τόσο χρόνο για να βρει τι θα φορέσει στη δουλειά, που αντιστοιχεί με 6 μήνες.

Το πιο σοκαριστικό, όμως δεν είναι αυτό. Από τα αποτελέσματα της έρευνας προέκυψε ότι το 62% των γυναικών έχει παράλογα ξεσπάσματα που οφείλονται ακριβώς σε αυτή την αγχώδη και χρονοβόρα διαδικασία αναζήτησης ρούχων.

Παρ' όλα αυτά, η έρευνα αποκάλυψε ότι δεν είναι μόνο οι γυναίκες που φέρονται έτσι, αφού και οι άνδρες σπαταλούν κατά μέσο όρο 13 λεπτά τη μέρα μπροστά από την γκαρνταρόμπα τους. Μάλιστα, αποδείχθηκε ότι 1 στους 5 άντρες έχει πετάξει όλα τα ρούχα του στο κρεβάτι μέχρι να βρει αυτό που του ταιριάζει, ενώ 1 στους 3 έχει ξεσπάσει και εκνευριστεί εξαιτίας αυτού.

Κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο να βρείτε τα ρούχα με τα οποία θα νιώθετε άνετα και ωραία. Το μυστικό, όμως, κρύβεται σε 2 συμβουλές. Πρώτον, μία τακτοποιημένη και οργανωμένη ντουλάπα, θα σας διευκολύνει και θα σας βοηθήσει, αφού θα μπορείτε πιο εύκολα να εντοπίζετε αυτό που ψάχνετε.

Δεύτερον, συνήθως απορρίπτετε τα ρούχα που έχετε γιατί δεν νιώθετε άνετα και όμορφα φορώντας τα. Πρέπει να αγαπήσετε τον εαυτό σας όπως είναι και να ανακαλύψετε ξανά την χαμένη αυτοπεποίθησή σας. Αν πιστεύετε ότι κάτι δεν σας ταιριάζει, δωρίστε το, μην το τοποθετείτε πάλι στην ντουλάπα. Κρατήστε μόνο όσα ρούχα πραγματικά σας αρέσουν και θα δείτε πώς δεν θα αγχωθείτε και δεν θα σταθείτε με τις ώρες μπροστά από την ντουλάπα σας ψάχνοντας τα ρούχα σας.

Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!