tromaktiko: Η Κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία η μεγαλύτερη ομολογία στην Ουκρανία

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Η Κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία η μεγαλύτερη ομολογία στην Ουκρανία



Η κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριο, παραμένει παρόλο την προπαγάνδα ...
των ΜΜΕ κα την πίεση της Κυβέρνησης η μεγαλύτερη χριστιανική ομολογία της χώρας.

Τα δεδομένα αυτά έφερε στη δημοσιότητα δημοσκόπηση την οποία πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας της Εθνικής Ακαδημίας Επιστήμων της Ουκρανίας.

Η δημοσκόπηση έγινε σε όλες τις περιοχές της Ουκρανίας, το Ντονέτσκ και την Κριμαία, ενώ σύμφωνα με δημοσκόπηση οι ερωτηθέντες δεν συμφωνούν με το να αναμιγνύεται το κράτος στα εκκλησιαστικά ζητήματα.

Τα δεδομένα της δημοσκοπήσεως έρχονται να διαψεύσουν τις δηλώσεις του μη αναγνωρισμένου από την Οικουμενική Ορθοδοξία σχισματικού "Πατριαρχείου Κιέβου" το οποίο θεωρεί ότι έχει την πλειοψηφία των πιστών στην χώρα.

Προς την κανονική Εκκλησία συγκαταλέγεται σχεδόν το 40% των πιστών, ενώ στην σχισματική εκκλησία μόνο 25%.

Επίσης το 35,7% των ανθρώπων, που έλαβαν μέρος στην δημοσκόπηση, συμφώνησαν πως στην Ουκρανία χρειάζεται Ενιαία Τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία, όμως με την (συγκρότησή) της πρέπει να ασχοληθούν οι πιστοί και κληρικοί, χωρίς να συμμετάσχουν στην διαδικασία πολιτικοί και το κράτος.

Το 18,7% - δεν συμφωνούν με αυτό και άλλοι 45,6% απάντησαν, ότι δεν έχουν την απάντηση για αυτή την ερώτηση, κάτι που η ιδέα της συγκρότησης μιας Ενιαίας Τοπικής Εκκλησίας με την βοήθεια των κρατικών αρχών δεν βρίσκει σύμφωνο τον λαό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα αποτελέσματα της δημοσκοπήσεως έδωσαν την δυνατότητα να βγει το συμπέρασμα ότι από την πόλεμο κατά της Κανονικής Εκκλησίας, οι μόνοι που ωφελήθηκαν είναι οι Ουνίτες, αφού τα τελευταία δύο χρόνια ο αριθμός των πιστών τους αυξήθηκε από 8% έως 21%.

Τέλος σύμφωνα με την δημοσκόπηση ο λαός της Ουκρανίας δεν θέλει την Εκκλησία να αναμιγνύεται στα θέματα του Κράτους, ενώ το 61% είναι υπέρ των διακριτών ρόλων Εκκλησίας και Πολιτείας.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!