tromaktiko: Τι πρέπει να προσέχεις όταν παρκάρεις το αμάξι σου

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Τι πρέπει να προσέχεις όταν παρκάρεις το αμάξι σου



Δεν είναι λίγες οι φορές που οδηγοί έχουν δηλώσει πως νοιώθουν ανασφαλείς όταν παρκάρουν το αυτοκίνητο τους. Από την έρευνα...
προέκυψε πως το 51% των γυναικών νοιώθουν ανασφαλείς ενώ το 23% δήλωσε πως προτεραιότητα τους κατά το παρκάρισμα ήταν η ασφάλεια.

Το διάστημα μέσα στην χρονιά, όπου η ώρα πηγαίνει πίσω, δυστυχώς παρατηρείτε αύξηση των ληστειών σε οχήματα μιας και οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται το σκοτάδι. Είναι λογικό οι οδηγοί να αισθάνονται άσχημα έχοντας παρκάρει σε μοναχικά σημεία, ωστόσο αν είσαι σε εγρήγορση και ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσει να μείνεις ασφαλής.

Πάρκαρε σε φωτισμένα σημεία
Είναι γνωστό πως ο αυξημένος φωτισμός αποτρέπει τους ληστές, οι οποίοι προτιμούν να μένουν απαρατήρητοι. Σε φωτεινά σημεία θα φανούν εύκολα και αυτό είναι κάτι πους περιορίζει χρονικά. Προτίμησε λοιπόν φωτεινές θέσεις ακόμα και αν πρέπει να παρκάρεις πιο μακριά.

Προτίμησε πολυσύχναστα σημεία
Μια ερημική θέση παρκαρίσματος δεν είναι ότι καλύτερο, ειδικά την νύχτα. Προτίμησε ένα σημείο όπου περνούν αυτοκίνητα και πεζή. Αυτό θα αποθαρρύνει τους κλέφτες να ανοίξουν το αυτοκίνητο σου.

Αν έχεις συναγερμό ενεργοποίησε τον
Πολλοί οδηγοί αφηρημένοι κλειδώνουν το αυτοκίνητο χωρίς να ενεργοποιούν τον συναγερμό κυρίως για δευτερευούσης σημασίας λόγους όπως επειδή φοβούνται μην πέσει η μπαταρία ή γιατί κάποτε είχε ενεργοποιηθεί χωρίς αιτία. Οι κλέφτες προτιμούν αυτοκίνητα χωρίς συναγερμό ή αν το διαρρήξουν και ενεργοποιηθεί ο συναγερμός είναι σίγουρο πως θα τραπούν σε φυγή.


Προσπάθησε να γνωρίζεις που θα παρκάρεις από πριν
Αυτό ισχύει σε περίπτωση που θα αφήσεις το αυτοκίνητο σε σημείο για πρώτη φορά. Προσπάθησε να γνωρίζεις αν στην περιοχή έχουν παρατηρηθεί διαρρήξεις ενώ είναι καλύτερο να γνωρίζεις αν η περιοχή έχει parking ώστε να είσαι πιο ασφαλής.

Καλύτερα αυτοκίνητο που δεν προκαλεί
Οι ληστές δείχνουν μια προτίμηση σε καινούργια ή προκλητικά αυτοκίνητα. Θα πιστεύαμε πως ένα μοντέλο καινούργιας τεχνολογίας θα απέτρεπε τους κλέφτες ωστόσο θεωρούν πως στην εποχή της κρίσης, αυτός που έχει λεφτά για αυτοκίνητο, έχει περισσότερες πιθανότητες να κρύβει κάτι πολύτιμο μέσα στο αυτοκίνητο του. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για μοντέλα με λιγότερο πρακτικό χαρακτήρα, όπως roadster.

Μην αφήνετε εκτεθειμένα αντικείμενα
Είναι πολύ μεγάλη η πρόκληση όταν ένας διαρρήκτης δει κάποιο αντικείμενο μέσα στο αυτοκίνητο, ειδικά αν δεν φαίνεται το περιεχόμενο του όπως μια τσάντα. Τότε είναι πολύ πιο εύκολο να διαρρήξει το αυτοκίνητο μας.


Καλύψτε τον χώρο αποσκευών
Εκτός από τα sedan, τα υπόλοιπα αυτοκίνητα έχουν εύκαμπτες ή άκαμπτες εταζέρες. Στην περίπτωση των sedan δεν χρειάζεται να καλύψουμε τον χώρο αποσκευών. Σε περίπτωση που έχουμε άκαμπτες εταζέρες πρέπει να θυμόμαστε να είναι πάντα στην θέση τους και να μην τις αφήνουμε σπίτι επειδή κάποια στιγμή χρειάστηκε να τις αφαιρέσουμε (πχ. Λόγω μεταφοράς κάποιου αντικειμένου). Η πιο επικίνδυνη περίπτωση είναι οι εύκαμπτες τύπου ρολό μιας και είναι πιο εύκολο να τις ξεχάσουμε ανοιχτές. Προσπαθήστε να το έχετε πάντα στο μυαλό μας μιας και ένας ακάλυπτος χώρος αποσκευών είναι πάντα εύκολη λεία.

Ελέγξτε το περιβάλλον
Πριν αφήσετε το αυτοκίνητο κάντε έναν έλεγχο στο περιβάλλον. Σε περίπτωση που δείτε ύποπτες φυσιογνωμίες, εγκαταλελειμμένα κτίρια ακόμα και κάποιο σπασμένο αυτοκίνητο, καλύτερα είναι να βρείτε θέση κάπου αλλού.

Μην είστε αφηρημένοι
Πηγαίνοντας ή αφήνοντας το αυτοκίνητο καλό είναι να μην είστε αφηρημένοι γράφοντας μηνύματα στο κινητό, ακούγοντας μουσική ή χαζεύοντας κάποια email. Αυτό σας αποξενώνει από το περιβάλλον. Έτσι πολύ πιο εύκολα μπορεί να σας αιφνιδιάσει κάποιος, κλέβοντας για παράδειγμα την τσάντα σας. Αντιθέτως αν προσεγγίζετε το αυτοκίνητο σας και ανακαλύψετε πως έχει νυχτώσει σε μια περιοχή που δεν σας εμπνέει ασφάλεια καλό είναι να τηλεφωνήσετε σε ένα οικείο πρόσωπο, πληροφορώντας το αρχικά για το που βρίσκεστε. Ένας κλέφτης πιο δύσκολα θα σας προσεγγίσει αν διαπιστώσει ότι μιλάτε.


Τα κλειδιά στο χέρι
Κρατάτε τα κλειδιά στο χέρι, ειδικά όταν προσεγγίζετε το αυτοκίνητο. Αυτό σημαίνει πως δεν θα χρειαστεί να τα ψάχνετε φτάνοντας στο αυτοκίνητο. Αυτό σημαίνει ότι θα μπείτε πιο γρήγορα χωρίς να αποσπαστεί η προσοχή σας.

Μην αφήνετε τα κλειδιά στην μίζα
Πολλοί συνηθίζουν να αφήνουν το αυτοκίνητο αναμμένο πηγαίνοντας για παράδειγμα μέχρι το περίπτερο. Αποφεύγεται αυτή την κίνηση. Είναι πιθανό να σας εκθέσει και να δείτε το αυτοκίνητο σας να φεύγει με κάποιον άλλο στην θέση του οδηγού…

Είναι προφανές πως η πρόληψη είναι ο καλύτερος σύμβουλος. Όσο πιο προσεκτικοί είμαστε, κυρίως πριν αφήσουμε το αυτοκίνητο μας, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να βρούμε το αυτοκίνητο μας παραβιασμένο. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές είναι βέβαιο πως θα είστε πιο ασφαλείς.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!