tromaktiko: Cabernet Sauvignon, μια από τις πιο διαδεδομένες ερυθρές ποικιλίες σταφυλιού στον κόσμο

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Cabernet Sauvignon, μια από τις πιο διαδεδομένες ερυθρές ποικιλίες σταφυλιού στον κόσμο



Τα σταφύλια αυτής της ποικιλίας, έχουν παχύ φλοιό και είναι ανθεκτικά στη σήψη και τον παγετό. Το Cabernet Sauvignon έχει μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης και ‘αγαπάει’ πολύ το βαρέλι...
τόσο στη διαδικασία της ζύμωσης όσο και στη διαδικασία της ωρίμανσης. Τα μοναδικά αρώματα ξύλου, βανίλιας και μπαχαρικών που προέρχονται από το βαρέλι, προστίθενται στα αρώματα των μαύρων μούρων, φραγκοστάφυλου, ευκάλυπτου και πράσινης πιπεριάς του σταφυλιού, μαλακώνουν τις ψηλές τανίνες του και επίσης προσθέτουν στην δομή και την πολυπλοκότητα του.
Δείτε εδώ τη συνέχεια του άρθρου
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!