tromaktiko: Οι τρόποι για να συγκεντρώνεις την προσοχή των άλλων

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Οι τρόποι για να συγκεντρώνεις την προσοχή των άλλων



Πολλές φορές στη ζωή σου θα έχεις παρατηρήσει ανθρώπους με τόσο ισχυρή προσωπικότητα που λειτουργεί σαν μαγνήτης για...
όλους τους άλλους. Μπορεί να είναι ο προϊστάμενος στη δουλειά ή απλά εκείνος ο συνάδελφος για τον οποίο όλοι μιλούν ή κάποιος από την παρέα που λύνει και δένει όπου βρεθεί, ελκύει πάντα τις περισσότερες γυναίκες και εσύ αναρωτιέσαι πώς το καταφέρνει. Πώς γίνεται λοιπόν να αναπτύξεις μια τέτοια προσωπικότητα και να γίνεις σαν μαγνήτης για τους γύρω σου;


Στις γραμμές που ακολουθούν θα διαβάσεις πέντε συνήθειες, που έχουν αυτοί οι άνθρωποι, για να αυξήσεις και εσύ τη γοητεία σου στο μέγιστο και πραγματικά να κρέμονται απ' τα χείλη σου όχι μόνο οι γυναίκες αλλά και οι άντρες, αφού πάντα η γνώμη σου θα μετράει.

Να είσαι δραστήριος
Οι άνθρωποι που λειτουργούν ως μαγνήτες, τραβώντας πάνω τους την προσοχή όλων των άλλων, είναι αρκετά δραστήριοι. Σηκώνονται εκεί που έπρεπε να κάθονται και κινούνται όταν θα περίμενε κάποιος να μένουν ακίνητοι. Μην νομίζεις, όμως, ότι γεννήθηκαν με κάτι διαφορετικό, που τους κάνει δραστήριους.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Theodore Roosevelt. Όταν ήταν μόνος του ήταν αρκετά χαλαρός, αλλά όταν δεχόταν επισκέψεις ήταν σαν να πάθαινε κάποιο είδος μεταμόρφωσης. Κινούνταν με δυναμισμό και ήταν αρκετά δραστήριος μέχρι να φύγουν οι επισκέπτες και να ξαναγυρίσει στους χαλαρούς ρυθμούς του.

Οι άνθρωποι – μαγνήτες δείχνουν την ζωντάνια που τους διακατέχει και μέσω της χειραψίας. Επίσης χρησιμοποιούν τα χέρια τους για να κάνουν χειρονομίες ενώ μιλάνε και ξέρουν πότε και πώς να δίνουν έμφαση στα λεγόμενά τους. Αυτό άλλωστε ήταν και ένα από τα μυστικά χαρίσματα του Winston Churchill, που έκανε τους πάντες να τον ακούνε με προσοχή. Δοκίμασε και εσύ να κάνεις μια μικρή παύση, κάθε φορά που θες να δώσεις έμφαση σε κάτι σημαντικό που έχεις να πεις.

Να είσαι ζωηρός
Μια από τις πρώτες συνήθειες που φρόντισε να υιοθετήσει ο Theodore Roosevelt, ήδη από την παιδική του ηλικία, ήταν να είναι γρήγορος αλλά όχι απότομος. Έκανε έντονη χειραψία αλλά σύντομη, μιλούσε γρήγορα αλλά μετά από κανά δυο προτάσεις σταματούσε για να αφήσει τον άλλο να συνεχίσει, το βλέμμα του ήταν ζωηρό αλλά και διακριτικό αφού αρκούσαν μερικά δευτερόλεπτα να κοιτάξει κάποιον στα μάτια και έπειτα στα χέρια, στα κοσμήματα ή στο πηγούνι. Εξίσου γρήγορος ήταν και στις κοινωνικές του συναναστροφές. Ήταν ο πρώτος που έφευγε από φιλικά τραπέζια και πάλι τους άφηνε να περιμένουν. Η ουσία αυτής της συνήθειας είναι να αφήνεις τους άλλους ενώ περιμένουν περισσότερα. Παραιτήσου από κάτι ενώ είναι ακόμα καλό. Φύγε από κάπου προτού νιώσεις καταβεβλημένος.

Αυτή η ζωηράδα θα σε βοηθήσει πολύ και στις συζητήσεις. Όταν για παράδειγμα βρίσκεσαι σε μια συνέντευξη για δουλειά θα καταλάβεις ότι μάλλον αυτή η κουβέντα έφτασε στο τέλος της όταν δεις το άλλο πρόσωπο να κοιτάζει το ρολόι του ή να πηγαίνει την καρέκλα του προς τα πίσω και να πιάνει το πακέτο με τα τσιγάρα.

Οι περισσότερες συνεντεύξεις μπορούν να είναι σύντομες. Αν δεν είναι τότε συνήθως η κουβέντα περιστρέφεται γύρω από πράγματα που έχετε ήδη πει. Πως θα διακόψεις εσύ όμως μια συνέντευξη; Δεν χρειάζεται να ψάχνεις για δικαιολογίες. Απλά σήκω και πες ότι «πρέπει να φύγω τώρα». Αμέσως παίρνεις τα πράγματα σου και φεύγεις, χωρίς να κοντοσταθείς. Απλά χαμογέλασε και κατευθύνσου χωρίς δεύτερες σκέψεις προς την πόρτα.

Να θυμάσαι, λοιπόν, πως η γρηγοράδα και η αμεσότητα είναι κάτι που εκτιμούν πολλοί επιχειρηματίες, και κυρίως οι πολυάσχολοι, αφού ο χρόνος γι' αυτούς είναι χρήμα.

Να είσαι ευχάριστος
Οι άνθρωποι – μαγνήτες πρέπει να είναι εύθυμοι και να μιλούν για ευχάριστα πράγματα και όχι να φέρνουν την καταστροφή με το παραμικρό. Ενθαρρύνουν τους άλλους πάντα, ανεξαρτήτως των εμποδίων που μπορεί να βλέπουν. Σκέφτονται και λειτουργούν με γνώμονα μόνο την επιτυχία.

Και με τον ίδιο ακριβώς άνθρωπο που αφήνουν τους άλλους να περιμένουν το κάτι παραπάνω, έτσι φεύγουν όταν η διάθεσή τους είναι στα ύψη. Ακόμη και αν αυτή η χαρά είναι προσποιητή. Πολλοί περισσότεροι επιτυχημένοι άνθρωποι, απ' όσοι νομίζεις, προσποιούνται πως είναι χαρούμενοι.

Να είσαι ευθύς
Αν θες να συγκεντρώσεις πάνω σου την προσοχή, την ώρα που μιλάς μπροστά σε μια ομάδα ανθρώπων, δεν έχεις παρά να είσαι ευθύς. Το να κοιτάς το ταβάνι ή έξω από το παράθυρο σίγουρα δεν αποπνέει ευθύτητα.

Ένα λάθος που κάνουν αρκετοί στον τομέα των πωλήσεων είναι ότι αντί να κοιτούν τον υποψήφιο πελάτη κοιτάζουν το προϊόν που θέλουν να προωθήσουν. Ένας ηγέτης όμως έχει δύναμη πάνω στους άλλους και μόνο με το ευθύ του βλέμμα. Είναι αυτό που λέμε κοιτάζω κατάματα κάποιον. Δεν είναι άγριο βλέμμα ούτε κάρφωμα που καταντά αδιάκριτο, αλλά ένας τρόπος που ενισχύει την επαφή.

Αν κοιτάζεις το πάτωμα την ώρα που μιλάς, μην περιμένεις και πολλά.

Να είσαι ατρόμητος
Ένας φυσικός ηγέτης έχει την καπατσοσύνη να μιλήσει για όλα και δεν φοβάται ακόμα και να τσαλακώσει την εικόνα του αν χρειαστεί. Σε σκέψεις, λόγια και πράξεις κάθε ηγέτης πρέπει να είναι ατρόμητος. Έτσι κερδίζει τον σεβασμό των άλλων και αποκτά ακόλουθους.

Εξίσου σημαντικό είναι το ηθικό θάρρος. Ο Roosevelt τα είχε και τα δύο αυτά γνωρίσματα. Πάλευε για τα ιδανικά του και ό,τι πίστευε πως είναι σωστό με την ίδια δύναμη που θα πάλευε για την ίδια του τη ζωή.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!