Συγκεκριμένα, η μελέτη με επικεφαλής τον David Furman, αναπληρωτή καθηγητή στο Stanford University, κατέληξε στο ότι όσοι πίνουν καφέ είναι περισσότερο προστατευμένοι από τις φλεγμονές- μια από τις κύριες αιτίες ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία- σε σχέση με όσους δεν τον συμπεριλαμβάνουν στην καθημερινότητά τους. Ο Furman και η ομάδα του ανέλυσαν δείγματα αίματος 100 ατόμων, μικρότερης και μεγαλύτερης ηλικίας- τα τελευταία φάνηκε να έχουν μεγαλύτερη κινητικότητα σε γονίδια σχετικά με τις φλεγμονές που σχετίζονται με χρόνιες ασθένειες του γήρατος όπως ο διαβήτης, η υπέρταση και τα καρδιακά προβλήματα. Όσοι ήταν περισσότερο προστατευμένοι από τις φλεγμονές, προέκυψε ότι κατανάλωναν καφεϊνη σε σταθερή βάση.
"Όσο περισσότερη καφεϊνη κατανάλωναν, τόσο πιο προστατευμένοι ήταν από τον κίνδυνο μιας χρόνιας φλεγμονής", είπε ο Furman. Και παρ΄ όλο που η υπερβολική κατανάλωση καφεϊνης μπορεί να είναι επιβλαβής για τον οργανισμό, πλέον μπορείς να απολαμβάνεις μια δεύτερη ή και τρίτη κούπα του αγαπημένου σου ροφήματος, χωρίς ενοχές.

