tromaktiko: Τρ. Κύπρου: Εισέρχεται στην χρηματοδότηση ναυτιλιακών εταιρειών

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Τρ. Κύπρου: Εισέρχεται στην χρηματοδότηση ναυτιλιακών εταιρειών



Την είσοδο της στον τομέα χρηματοδότησης ναυτιλιακών εταιρειών ετοιμάζει η Τράπεζα Κύπρου, μέσω της δημιουργίας του τμήματος...
Shipping Finance Department το οποίο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία τις επόμενες βδομάδες.

Εξηγώντας το σκεπτικό πίσω από τη δημιουργία του νέου τμήματος, ο Λούης Ποχάνης director του International Banking, Wealth and Markets Division, στην Τράπεζα Κύπρου ανέφερε στο InBusinessNews πως αποφάσισαν να προχωρήσουν με τη δημιουργία του τμήματος σε μία περίοδο κατά την οποία αρχίζει να επέρχεται η διόρθωση στον τομέα, μετά από κάποια χρόνια κατά τα οποία η ναυτιλία υπέφερε. Ο κ. Ποχάνης εξήγησε πως κατά κύριο λόγο ο όποιος δανεισμός θα χορηγείται θα αφορά κυρίως στον Κυπρο-ελλαδικό χώρο και η όποια απόφαση θα λαμβάνεται με ιδιαίτερη προσοχή και μετά από προσεκτική αξιολόγηση όλων των δεδομένων.

«Τα κριτήρια θα είναι τέτοια ώστε να διασφαλίζουν την τράπεζα στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό», ανέφερε. Είναι γι’ αυτό άλλωστε, που το τμήμα θα στελεχωθεί με προσλήψεις νέων ατόμων τα οποία θα έχουν εμπειρία στον τομέα των ναυτιλιακών δανείων. «Είμαστε μία τράπεζα που δανείζει από το 1899 σε διάφορους τομείς και υπάρχουν ήδη υποδομές και εμπειρία η οποία θα προσαρμοστεί και στις απαιτήσεις της ναυτιλίας με τις νέες προσλήψεις», σημείωσε ο Λούης Ποχάνης. Αξίζει να σημειωθεί πως εντός ημερών, θα κλειδώσει και η πρόσληψη του ατόμου που θα ηγηθεί του νέου τμήματος.

Η δημιουργία του τμήματος έρχεται σε μία περίοδο που καταγράφεται κάθοδος Ελλήνων εφοπλιστών και εταιρειών στην Κύπρο ενώ και η ίδια η πολιτεία πλέον, αναγνωρίζει όσο ποτέ άλλοτε τη σημασία της ναυτιλίας για την κυπριακή οικονομία. Υπενθυμίζεται πως ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, Wilbur Ross, αναφέρθηκε αρκετές φορές στις προοπτικές που έχει ο τομέας.

Το Shipping Finance Department έρχεται να προστεθεί σε άλλες υπηρεσίες που παρέχει εδώ και χρόνια η τράπεζα προς ναυτιλιακές εταιρείες.

Περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία του τμήματος και τους στόχους της τράπεζας αναμένεται να δοθούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Shipping Forecast Summit 2017 που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου. Πέραν του κ. Ποχάνη που θα προεδρεύσει του συνεδρίου, τις απόψεις τους θα παρουσιάσουν ο υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης, ο CEO της Τράπεζας Κύπρου John Patrick Hourican καθώς και εξειδικευμένοι ομιλητές από το εξωτερικό.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!