tromaktiko: Πατριάρχης και Ιεράρχες προσευχήθηκαν για τον νέο Πρόεδρο της Βουλγαρίας

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Πατριάρχης και Ιεράρχες προσευχήθηκαν για τον νέο Πρόεδρο της Βουλγαρίας



Επιμέλεια: Ιβάνκα Παβλόφ
Για τον νέο Πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ και την ευημερία του λαού, προσευχήθηκε...
την Κυριακή 22 Ιανουαρίου ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος.

Η προσευχή πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, από τον Πατριάρχη και Ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Παρών ήταν και ο νέος Πρόεδρος της Βουλγαρίας κ. Ράντεφ, ο οποίος με κατάνυξη και ευλάβεια παρακολούθησε την προσευχή.

Ο Πατριάρχης Νεόφυτος απευθυνόμενος προς τον νέο Πρόεδρο μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ευθυνοφόρο έργο που αναλαμβάνει, ενώ τον παρότρυνε να εργαστεί για το καλό του λαού και της χώρας.

Επίσης ο Πατριάρχης τόνισε: "Προσεύχομαι ο Θεός να σας δίνει δύναμη για να φέρετε εις πέρας τα νέα σας καθήκοντα, με υπομονή και διάκριση για το καλό όλων"

Κλείνοντας ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας εξέφρασε την ελπίδα ότι οι σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας θα παραμείνουν αγαστές, υπογραμμίζοντας ότι η Εκκλησία θα προσεύχεται καθημερινά για την Κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο Βούλγαρος Πρόεδρος ευχαρίστησε τόσο τον Πατριάρχη Νεόφυτο όσο και τους Ιεράρχες που προσευχήθηκαν γι΄ αυτόν, τονίζοντας ότι θα είναι πάντοτε στο πλευρό της Εκκλησίας.

Τέλος να αναφερθεί ότι ο Πατριάρχης Νεόφυτος, προσέφερε στον νέο Πρόεδρο της Βουλγαρίας μια εικόνα του Κυρίου Ιησού Χριστού.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!