tromaktiko: Ποια σχολεία είναι κλειστά σήμερα

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Ποια σχολεία είναι κλειστά σήμερα



Η συνεχιζόμενη κακοκαιρία...
των τελευταίων ημερών έχει ως αποτέλεσμα πολλά σχολεία να παραμένουν κλειστά για αρκετές ημέρες.

Πολλά είναι τα σχολεία που δεν θα ανοίξουν τις πόρτες τους ούτε και σήμερα ενώ κάποιοι δήμοι έχουν αποφασίσει να κρατήσουν κλειστά τα σχολεία μέχρι και την Παρασκευή.

Αναλυτικά τα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν:

Θεσσαλονίκη

Κλειστά μέχρι και την Παρασκευή αποφάσισε να κρατήσει τα σχολεία και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, όπως και ο Δήμος Θερμαϊκού.

Όπως ανακοινώθηκε, την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης δε θα λειτουργήσουν, για λόγους ασφαλείας, ούτε οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα οι παιδικοί σταθμοί του Οργανισμού Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ). Στο Δημοτικό Βρεφοκομείο «Ο 'Αγιος Στυλιανός», σήμερα θα λειτουργήσει ένα τμήμα, κατά τις ώρες 07.00 έως 13.00.

Δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα γερμανικής γλώσσας στο 14ο Γυμνάσιο Λύκειο (Θεμιστοκλή Σοφούλη και Παπανδρέου 1), καθώς και τα μαθήματα ρωσικής ορολογίας στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (Εγνατίας 132).

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.), το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. ΑμεΑ), δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 (Καρακάση 1) θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας, από τις 08.00 έως τις 16.00. Τα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κ.Ε.ΔΗ.Θ.), στην οδό Κ. Καραμανλή 164, θα λειτουργήσουν επίσης με προσωπικό ασφαλείας, από τις 07.00 έως τις 15.00.

Εξάλλου, ο Δήμος Θερμαϊκού ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν την Πέμπτη 12/01/2017 και την Παρασκευή 13/01/2017, ενώ οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Οι υπόλοιποι 12 Δήμοι του Νομού της Θεσσαλονίκης είχαν ανακοινώσει νωρίτερα την παράταση της αναστολής των μαθημάτων στα σχολεία.

Δήμος Παύλου-Μελά

Με απόφαση του δημάρχου Παύλου-Μελά, Δημητρίου Δεμουρτζίδη, αναστέλλονται για σήμερα τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης λόγω της χιονόπτωσης και παγετού και των προβλημάτων στα συστήματα θέρμανσης και ύδρευσης των σχολικών μονάδων.

Επίσης, σήμερα δεν θα λειτουργήσουν:

-Όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Παύλου Μελά

-Οι Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Πολίχνης, ΚΔΑΠ Πολίχνης, ΚΔΑΠ Σταυρούπολης, ΚΗΦΗ.

Δήμος Νεάπολης-Συκεών

Με απόφαση της δημοτικής Αρχής, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του δήμου Νεάπολης-Συκεών θα παραμείνουν κλειστά και για σήμερα, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου και για μεθαύριο Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017.

Αντίθετα, ανοικτοί θα παραμείνουν και θα λειτουργήσουν κανονικά οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες.

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου αποφάσισε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να παραμείνουν κλειστά και την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου.

Ανοιχτοί θα παραμείνουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί εκτός από τον 1ο, 5ο & 6ο Παιδικό Σταθμό της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου και τον 2ο Παιδικό σταθμό της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού, καθώς λόγω του παγετού τα συστήματα θέρμανσης βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Σημειώνεται πως για τη λειτουργία των σχολείων την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Τα σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου.

Οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοικτοί. Την Κυριακή 15/01, θα εκδοθεί ανακοίνωση για τη Δευτέρα 16/01.

Θεσσαλία

Με απόφαση του δήμου Καρδίτσας, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου. Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν αυτές τις δύο ημέρες οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, καθώς και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών του δήμου.

Ο Δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει ότι με απόφαση του δημάρχου, Δημήτρη Παπαστεργίου, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιφέρεια ευθύνης του θα παραμείνουν κλειστά. Αντίθετα, ανοιχτοί θα είναι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, μόνο στην πόλη των Τρικάλων. Η απόφαση λαμβάνεται εξαιτίας του παγετού, της ολισθηρότητας των δρόμων και των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Τέλος, λόγω της συνεχιζόμενης, έντονης κακοκαιρίας δεν θα λειτουργήσουν αύριο όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Καλαμπάκας, καθώς και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Λάρισα

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Δήμων του Νομού, όλες οι Σχολικές μονάδες του Νομού Λάρισας δεν θα λειτουργήσουν ούτε σήμερα λόγω παγετού.

Λαμία

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία του Δήμου Λαμιέων Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα το Δημοτικό Ωδείο, τα Εικαστικά Εργαστήρια και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) του Δήμου Λαμιέων Κλειστά, λόγω των καιρικών φαινομένων, θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαμιέων. Παράλληλα, θα παραμείνουν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Λαμιέων ενώ οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν με δική τους ευθύνη.

Πάτρα

Μικρότερος συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες, είναι ο αριθμός των σχολείων της Δυτικής Ελλάδας, που θα μείνουν σήμερα κλειστά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ειδικότερα, σήμερα θα μείνουν κλειστά για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα τα σχολεία στο δήμο Καλαβρύτων.

Στην Πάτρα, θα μείνουν κλειστά τα νηπιαγωγεία και το δημοτικά σχολεία Σελλών και Άνω Κστριτσίου.

Στο Αγρίνιο δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στις τοπικές κοινότητες Αγίου Βλασίου και Καλλιθέας.

Δράμα

Σύμφωνα με απόφαση των αντίστοιχων δημάρχων τα σχολεία των Δήμων Δράμας, Προσοτσάνης, Κάτω Νευροκοπίου και Παρανεστίου θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 12/1/2017. Τα σχολεία του Δήμου Δοξάτου, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου, θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 12/1/2017 και την Παρασκευή 13/1/2017.

Ημαθία

Κλειστά την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου τα σχολεία του Δήμου Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας θα παραμείνουν κλειστά.

Θεσπρωτία

Κλειστές θα παραμείνουν την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου οι όλες οι σχολικές μονάδες της διεύθυνσης της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας.

Καβάλα

Σύμφωνα με αποφάσεις των Δήμων Καβάλας, Παγγαίου, Νέστου και Θάσου, όλες οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές την Πέμπτη 12-1-2017, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Λέσβος

Λόγω των συνεχιζόμενων έντονων καιρικών φαινομένων, με απόφαση του δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού και σε συνεννόηση με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, σήμερα, Πέμπτη, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Λέσβου, θα λειτουργήσουν ως εξής:

Για την πρωτοβάθμια εκπαίδευσης Λέσβου:

Δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες της Λέσβου, εκτός από αυτές της πόλης της Μυτιλήνης και των μονάδων Βαρειάς, Ταξιαρχών, Αγίας Μαρίνας, Λουτρών, Χαλίκων, Παναγιούδας, Μόριας, Αφάλωννα, Παμφίλων και Λουτρόπολης Θερμής.

Για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Λέσβου:

Δε θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες Γυμνάσιο Αγιάσου, Γενικό Λύκειο Αγιάσου, Γυμνάσιο και Λυκειακές τάξεις Άγρας, Γυμνάσιο Άντισσας, Λύκειο Άντισσας, Γυμνάσιο Γέρας, Γενικό Λύκειο Γέρας, ΕΠΑΛ Γέρας, Γυμνάσιο Ερεσού, Γυμνάσιο Ιππείου, Γενικό Λύκειο Ιππείου, Εσπερινό Γυμνάσιο και Λυκειακές Μυτιλήνης, Εσπερινό ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, ΕΕΕΕΚ Λέσβου, Γυμνάσιο Καλλονής, Γενικό Λύκειο Καλλονής, ΕΠΑΛ Καλλονής, Γυμνάσιο Μανταμάδου, Γενικό Λύκειο Μανταμάδου, Γυμνάσιο Πολιχνίτου, Γενικό Λύκειο Πολιχνίτου, Γυμνάσιο Φιλίας.

Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού θα λειτουργήσουν κανονικά.

Επίσης, κανονικά θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες σε όλα τα άλλα, εκτός Λέσβου, νησιά του Αιγαίου.

Κοζάνη

Mε απόφαση του Αναπληρωτή Δημάρχου Κοζάνης Γιώργου Βαλαή τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης , θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κοζάνης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μια ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 8 π.μ.

Δήμος Βοΐου

Με απόφαση του Δημάρχου Βοΐου, Δημητρίου Λαμπρόπουλου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί στο Δήμο Βοΐου θα παραμείνουν κλειστά λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017.

Δήμος Εορδαίας

Με απόφαση του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, για σήμερα Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 κλειστά θα παραμείνουν τα Σχολεία όλων των βαθμίδων (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), καθώς και οι Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Εορδαίας, λόγω της έντονης χιονόπτωσης και των συνεχιζόμενων χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Δήμος Σερβίων - Βελβεντού

Με απόφαση του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού Αθανάσιου Κοσματόπουλου την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 λόγω των καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί.

Κιλκίς

Εξαιτίας του ψύχους και της χιονόπτωσης τα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία του νομού Κιλκίς θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017.

Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την υπ' αρ.πρωτ.737/11-01-2017 Απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς και την υπ' αρ.πρωτ. 463/11-1-2017 Απόφαση του Δημάρχου Παιονίας δεν θα γίνουν μαθήματα σε όλες τις Σχολικές Μονάδες αρμοδιότητας της ΔΙ.Δ.Ε. Κιλκίς την Πέμπτη 12-1-2017.

Καστοριά

Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Δημάρχου Καστοριάς θα παραμείνουν κλειστές Πέμπτη 12 και Παρασκευή 13/01/2017, οι σχολικές μονάδες της Α/θμιας και της Β/θμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Καλλικρατικού Δήμου Καστοριάς, εξαιτίας των παρατεταμένων δυσμενών καιρικών συνθηκών και της χιονόπτωσης που επικρατεί.

Άργος Ορεστικού

Ανακοινώνεται ότι μετά από την υπ’ αριθ. 20/11-01-2017 απόφαση του Δημάρχου Άργους Ορεστικού, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί και ο βρεφονηπιακός σταθμός του Δήμου, δεν θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, λόγω των παρατεταμένων συνθηκών παγετού, της χιονόπτωσης και γενικότερα των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που είναι σε εξέλιξη.

Δήμος Νεστορίου

Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Δημάρχου Νεστορίου αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Νεστορίου (Παιδικός σταθμός, Νηπιαγωγεία , σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) την Τετάρτη 11, Πέμπτη 12 και Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, εξαιτίας του γεγονότος ότι επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και χαμηλές θερμοκρασίες στον Δήμο Νεστορίου, από τον ολικό παγετό.

Καβάλα

Κλειστά τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί & οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Καβάλας την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Με απόφαση της Δημάρχου Καβάλας κ. Δήμητρας Τσανάκα, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι Παιδικοί Σταθμοί, καθώς και όλες οι Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Δήμου Καβάλας, θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ αύριο, Πέμπτη 12Ιανουαρίου 2017, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Για την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Πέλλα

Κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες των Δήμων Έδεσσας, Αλμωπίας, Σκύδρας, και Πέλλας.

Πιερία

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Πέμπτη 12-1-2017 τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία και των τριών Δήμων της Πιερίας, με απόφαση των Δημάρχων λόγω χιονόπτωσης και παγετού.

Η λειτουργία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας είναι η παρακάτω:

Δήμος Κατερίνης:

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 ΚΛΕΙΣΤΑ

Δήμος Δίου-Ολύμπου

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 ΚΛΕΙΣΤΑ

Δήμος Πύδνας-Κολινδρού

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 ΚΛΕΙΣΤΑ

Δήμος Ηγουμενίτσας

Λόγω των συνεχιζόμενων έντονων καιρικών συνθηκών και σε επικοινωνία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας με απόφαση του, αναστέλλει για σήμερα Πέμπτη 12-01-2017 τη λειτουργία του συνόλου των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ.

Δήμος Σουλίου

Ο Δήμος Σουλίου αποφάσισε τη διακοπή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ του Δήμου Σουλίου , για σήμερα Πέμπτη 12-01-2017, λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και ολισθηρότητας των δρόμων .

Δήμος Φλώρινας

Η δημοτική αρχή Φλώρινας με ανακοίνωσή της, γνωστοποιεί ότι την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, θα παραμείνουν κλειστά λόγω της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην περιοχή.

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Σερβίων-Βελβεντού

Με απόφαση του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού, Αθανάσιου Κοσματόπουλου, την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 λόγω των καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί.

Δήμος Δέλτα

Τα σχολεία του Δήμου Δέλτα θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευή 12 και 13 Ιανουαρίου, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Δέλτα. Κλειστό θα παραμείνει, επίσης, και το ΙΕΚ Σίνδου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Δέλτα, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Δέλτα.

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και, μέχρι το απόγευμα, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων.

Δήμος Νέας Προποντίδας

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Πέμπτη 12 Ιανουαρίου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλο το Δήμο Νέας Προποντίδας. Η απόφαση για συνέχιση της αναστολής των μαθημάτων πάρθηκε λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!