tromaktiko: Ξεκίνησε η επέλαση του χιονιά «Αριάδνη» - Στην «κατάψυξη» Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Ξεκίνησε η επέλαση του χιονιά «Αριάδνη» - Στην «κατάψυξη» Αθήνα και Θεσσαλονίκη



Πρωτοφανές κύμα ψύχους θα σαρώσει τη χώρα τις επόμενες ώρες... 
- Ο χιονιάς «Αριάδνη» πλησιάσει και θα κυκλώσει την Ελλάδα για τρεις ημέρες 
- Πολικές θερμοκρασίες 
- Ο υδράργυρος θα πέσει ακόμα και 20 βαθμούς υπό το μηδέν 
- Στην «κατάψυξη» η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη 
- Χιόνια και στο κέντρο της πρωτεύουσας

Ξεκίνησε ήδη η επέλαση του χιονιά «Αριάδνη» που σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα πλήξει τη χώρα για τουλάχιστον τρεις ημέρες με κύρια χαρακτηριστικά του τις πολικές θερμοκρασίες, τους θυελλώδεις ανέμους αλλά και τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις.

Το βαρομετρικό χαμηλό «κυκλώνει» σταδιακά και από τα βορειοδυτικά τη χώρα και όσο περνάει η ώρα θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα. Δείτε σε ποιες περιοχές θα χιονίσει σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε την Τετάρτη (04/01/2017) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται ήδη από σήμερα (5/1) το απόγευμα και θα συνεχίσουν έως και τις πρώτες ώρες της Παρασκευής (06/01) στα νησιά του Ιονίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στέρεας, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου. Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Πού θα σαρώσει ο χιονιάς

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από απόψε το βράδυ και από τα βόρεια μέχρι και τη Δευτέρα (09/01) ακόμα και σε πεδινές περιοχές της χώρας.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και στις βορειότερες περιοχές της Θεσσαλίας. Από το βράδυ της Παρασκευής κατά περιόδους στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την ανατολική νησιωτική χώρα και την Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από την Παρασκευή, ημέρα των Φώτων (06/01) και από τα βόρεια, η όποια θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή σε όλη τη χώρα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί από το Σάββατο (07/01), ο οποίος στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

Οι άνεμοι την Πέμπτη θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι (7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ). Τα Θεοφάνεια, σταδιακά από τα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες με την ίδια ένταση. Από το απόγευμα του Σάββατου (07/01) βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Έρχεται το φαινόμενο «Αριάδνη» – Πού θα χτυπήσει

Δύο κύματα κακοκαιρίας θα «χτυπήσουν» τη χώρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Τάσο Αρνιακό. Tο πρώτο κύμα είναι το φαινόμενο «Αριάδνη, το οποίο φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ 1, θα είναι ιδιαίτερα έντονα, στις νότιες νησιωτικές και ανατολικές περιοχές, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες και τη δυτική και νότια Ελλάδα. Μάλιστα, όπως προέβλεψε δεν αποκλείεται να έχουμε και πλημμυρικά φαινόμενα.

«Αργότερα, από το βράδυ της Πέμπτης (05/01/2017) έρχεται η ψυχρή εισβολή από τα βόρεια, η οποία θα φέρει χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας» ανέφερε ο μετεωρολόγος συμπλρώνοντας πως σιγά- σιγά η ψυχρή εισβολή θα κατηφορίσει νοτιότερα φθάνοντας την Παρασκευή το βράδυ και στην Αττική λέςι ο Τάσος Αρνιακός.

Θα χιονίσει στο κέντρο της Αθήνας

Από το βράδυ της Παρασκευής, ημέρα των Φώτων, περιμένουμε χιόνια στα βουνά της Αττικής και στα βόρεια προάστια, ενώ θα το «στρώσει» σε μία νοητή γραμμή από την Αττική Οδό και πάνω.

Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, θα χιονίσει και στην Αθήνα. Μάλιστα, το Σάββατο δεν αποκλείεται να έχουμε χιονοστρώσεις στις ευαίσθητες επιφάνειες, όπως είναι τα αυτοκίνητα και οι ταράτσες.

Σιβηρία η χώρα

Πολικές θερμοκρασίες θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος, ο υδράργυρος στη βόρεια Ελλάδα θα πέσει 20 βαθμούς υπό το μηδέν. Στην Αθήνα το Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 1 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη από -7 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για το χιονιά που θα σαρώσει τη χώρα μας

Δείτε εδώ τους χάρτες που ανέβασε στο Facebook, ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καιρός: Απίστευτο ξέσπασμα του Σάκη Αρναούτογλου - Τι λέει για το χιονιά «Αριάδνη»

Καιρός: Απίστευτο ξέσπασμα του Σάκη Αρναούτογλου - Τι λέει για το χιονιά «Αριάδνη»




Πού θα χτυπήσουν σήμερα τα ακραία φαινόμενα

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες . Από τη νύχτα χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και από τη νύχτα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και από το απόγευμα και στα υπόλοιπα. Μεμονωμένες καταιγίδες στα παραθαλάσσια. χιονιά αρχικά στα δυτικά που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά νότιοι 5 με 6 μποφόρ. Από τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -02 έως 11 ηθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 1 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια. Χιόνια στα ορεινά και από το βράδυ ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Θεσσαλίας. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 00 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα βόρεια 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!