Υλικά για 4-6 άτομα...
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 1/ 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι τσαγιού συν 1 κουταλάκι γλυκού Σπλέντα
5 κουταλιές της σούπας λάδι ηλιέλαιο
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 μεγάλα αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αλεύρια, τα 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύετε.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε τη σπλέντα μαζί με το λάδι και το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει ξύνοντας με μια σπάτουλα τις πλευρές.
Προσθέτετε τα αυγά, τη βανίλια και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.
Προσθέτετε το μείγμα αλευριού και ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αποκτήσει μια απαλή υφή η ζύμη.
Κόβετε τη ζύμη στη μέση και ρολάρετε μέχρι να σχηματίσετε ένα χοντρό κορδόνι, τυλίγετε με μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο για 45 λεπτά μέχρι να σφίξει η ζύμη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
Αφαιρείτε τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά.
Ξετυλίγετε τη ζύμη από τη μεμβράνη και κόβετε τη ζύμη σε δίσκους 1 εκ.
Τοποθετείτε τους δίσκους ζύμης στη λαδόκολλα με απόσταση μεταξύ τους.
Ανακατεύετε 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και 1 κουταλάκι του γλυκού Σπλέντα σε ένα μικρό μπολ και πασπαλίζετε κάθε μπισκότο.
Ψήνετε για 8 λεπτά. Αφαιρείτε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν πριν σερβίρετε.
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 1/ 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι τσαγιού συν 1 κουταλάκι γλυκού Σπλέντα
5 κουταλιές της σούπας λάδι ηλιέλαιο
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 μεγάλα αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αλεύρια, τα 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύετε.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε τη σπλέντα μαζί με το λάδι και το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει ξύνοντας με μια σπάτουλα τις πλευρές.
Προσθέτετε τα αυγά, τη βανίλια και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.
Προσθέτετε το μείγμα αλευριού και ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αποκτήσει μια απαλή υφή η ζύμη.
Κόβετε τη ζύμη στη μέση και ρολάρετε μέχρι να σχηματίσετε ένα χοντρό κορδόνι, τυλίγετε με μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο για 45 λεπτά μέχρι να σφίξει η ζύμη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
Αφαιρείτε τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά.
Ξετυλίγετε τη ζύμη από τη μεμβράνη και κόβετε τη ζύμη σε δίσκους 1 εκ.
Τοποθετείτε τους δίσκους ζύμης στη λαδόκολλα με απόσταση μεταξύ τους.
Ανακατεύετε 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και 1 κουταλάκι του γλυκού Σπλέντα σε ένα μικρό μπολ και πασπαλίζετε κάθε μπισκότο.
Ψήνετε για 8 λεπτά. Αφαιρείτε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν πριν σερβίρετε.