tromaktiko: O Hugo Barra αποχωρεί από την Xiaomi – Επιστροφή στη Silicon Valley

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

O Hugo Barra αποχωρεί από την Xiaomi – Επιστροφή στη Silicon Valley



Ο Hugo Barra, ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για την επέκταση του ονόματος της Xiaomi εκτός Κίνας, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την...
εταιρεία. Η ανακοίνωση έγινε από τον λογαριασμό του στο Facebook.

Ο Barra θα ολοκληρώσει την θητεία του ως Vice President of International της Xiaomi, την Κινέζικη Πρωτοχρονιά, που είναι τον επόμενο μήνα και θα επιστρέψει στη Silicon Valley. Ο ίδιος βρισκόταν μέχρι το 2013 στην Silicon Valley ως vice president of Android product management.

Σύμφωνα με τον ίδιο ένα ισχυρό κίνητρο για να πάρει την συγκεκριμένη απόφαση είναι η αίσθηση ότι έχει απομακρυνθεί από την οικογένειά του και την ζωή που είχε δημιουργήσει στη Silicon Valley.

«What I’ve realized is that the last few years of living in such a singular environment have taken a huge toll on my life and started affecting my health. My friends, what I consider to be my home, and my life are back in Silicon Valley, which is also much closer to my family. Seeing how much I’ve left behind these past few years, it is clear to me that the time has come to return».

Κατά την διάρκεια της θητείας του στην Xiaomi, ο Hugo Barra έκανε πολλά για να ενισχύσει το παγκόσμιο προφίλ και το κύρος της εταιρείας. Όταν έφτασε, η Xiaomi θεωρούνταν απλώς ένας μιμητής της Apple, αλλά μέσα σε τριάμισι χρόνια, ο Κινέζος κατασκευαστής απέκτησε δική του ταυτότητα με δικό του σχεδιασμό και μάλιστα το 2016, έφερε ένα από τα πιο εντυπωσιακά smartphones της αγοράς, το Xiaomi Mi MIX. Την θέση του Barra θα πάρει ο Xiang Wang, που είναι ήδη αντιπρόεδρος στην Xiaomi, όσον αφορά στην προσπάθεια της παγκόσμιας επέκτασης.

Ενώ η παγκόσμια παρουσία της βελτιώνεται, η θέση της Xiaomi στην αγορά της Κίνας, δεν είναι πλέον η καλύτερη. Η εταιρεία έπεσε από το top 5 των κορυφαίων κατασκευαστών το 2016. Μπορεί ο Barra να επικαλείται άλλους λόγους για την αποχώρηση, όμως δεν μπορεί να μην συνδυαστεί με την δυσκολία της Xiaomi να πετύχει τους στόχους της.

Η έλευση του Barra το 2013 ήταν πολύ σημαντικό γεγονός. Άφησε την πολύ σημαντική θέση του στην Google για να πάει σε μια κινέζικη εταιρεία που δεν είχε αποδείξει πολλά. Με την κίνησή του αυτή έδειξε την πίστη του στην αυξανόμενη σημασία της Κίνας και των τοπικών κατασκευαστών, για την αγορά των smartphones. H Χiaomi απέκτησε έναν εύκολα αναγνωρίσιμο «πρεσβευτή» στη Δύση.

Update: Ποιος παίρνει την θέση του Hugo Barra
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, στην θέση του Barra έρχεται ο Wang Xiang. Το όνομά του δεν μας είναι οικείο, όμως ο Wang μιλά πολύ καλά Αγγλικά και είναι πρώην Πρόεδρος της Qualcomm China. Προσεγγίστηκε από την Xiaomi μέσα του 2015 και ο CEO της Xiaomi, Lei Jun, τον περιέγραψε ως άτομο με «εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες με εμπειρία πάνω από 20 χρόνια στον κλάδο και στενούς δεσμούς με παίκτες στο mobile οικοσύστημα».

O Wang Xiang εργάστηκε στην Qualcomm για 13 χρόνια και στο βιογραφικό του περιλαμβάνεται και η Motorola.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ο Wang, ειδικά το τελευταίο διάστημα, δεν είναι καθόλου ενεργός στα social media. Η Xiaomi είναι μια εταιρεία που βασίζεται στα social media για να προσεγγίσει την κοινότητά της. O Hugo Barra έχει πάνω από 108.000 Facebook followers και 100.000 στο Twitter.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!