tromaktiko: Ανακοίνωση ΚΕΘΕΑ: Να αποφυλακιστεί άμεσα ο θεραπευόμενος του 18ΑΝΩ

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Ανακοίνωση ΚΕΘΕΑ: Να αποφυλακιστεί άμεσα ο θεραπευόμενος του 18ΑΝΩ



Ένας ακόμα νέος άνθρωπος σε διαδικασία απεξάρτησης και επανένταξης στην κοινωνία, ο Γιώργος, θεραπευόμενος του 18ΑΝΩ, οδηγήθηκε πριν από...
λίγες μέρες στη φυλακή. Συνελήφθη σε συνέχεια ερήμην εις βάρος του απόφασης για “παρών” που αγνοούσε ο ίδιος ότι έπρεπε να δίνει στο παρελθόν. Παρόλο που εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια ο Γιώργος έχει κάνει πλήρη στροφή στη ζωή του, μακριά από τη χρήση και την παραβατικότητα, και βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της θεραπευτικής του προσπάθειας, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Η φυλάκιση μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει για τον Γιώργο, απαξιώνοντας και τον προσωπικό του αγώνα και τα ίδια τα προγράμματα απεξάρτησης που είναι η μόνη διέξοδος και ελπίδα για χιλιάδες εξαρτημένους και τις οικογένειές τους. Το ΚΕΘΕΑ ενώνει τη φωνή του με το 18ΑΝΩ για άμεση αποφυλάκιση του Γιώργου, ώστε να δικαιωθεί η προσπάθειά του για ομαλή επανένταξη στο κοινωνικό σύνολο, και ζητά να μπει τέλος σε ανάλογες ενέργειες και αποφάσεις που υπονομεύουν το δικαίωμα στη θεραπεία.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!