tromaktiko: Πανελλαδικές εξετάσεις – Οι 9 αλλαγές που ισχύουν από φέτος

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Πανελλαδικές εξετάσεις – Οι 9 αλλαγές που ισχύουν από φέτος



Μόλις τέσσερις μήνες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις και οι αλλαγές συνεχίζονται...
Πρώτα απ' όλα αλλάζει ο χρόνος διεξαγωγής των εξετάσεων. Δεν θα ξεκινήσουν Μάιο οι Πανελλαδικές, αλλά τον Ιούνιο και αυτό καθώς πρώτα θα πρέπει να γίνουν οι εξετάσεις του Λυκείου. Ταυτόχρονα καταργείται η διάταξη των επαναληπτικών εξετάσεων στις πανελλαδικές, ενώ αλλάζει και ο χρόνος διεξαγωγής των επαναληπτικών εξετάσεων του Λυκείου που πλέον δεν θα γίνονται τον Σεπτέμβριο, αλλά τον Ιούνιο.

Για πρώτη φορά δίδεται η δυνατότητα στους μαθητές της Γ Λυκείου (αλλά και της Γ γυμνασίου) να πάρουν το απολυτήριό τους σε τρεις εξεταστικές περιόδους, με δύο επαναληπτικές εξετάσεις δηλαδή, τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο.
Θεσμοθετείται οριστικά το 10% που δίδει τη δυνατότητα συμμετοχής εκ νέου στις πανελλαδικές, κρατώντας τον βαθμό που πέτυχαν στις πρώτες. Η συμμετοχή τους μάλιστα μπορεί πλέον να γίνεται για δύο και όχι μόνο για ένα χρόνο.
Για να μην υπάρξουν προβλήματα για τους υποψηφίους που υπάγονται στην κατηγορία του 5% λόγω της αλλαγής των παθήσεων από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας το υπουργείο Παιδείας ορίζει ότι φέτος θα ενταχθούν όλοι όσοι περιλαμβάνονται και στην παλιά λίστα.
Στο μηχανογραφικό δελτίο διευρύνονται οι επιλογές για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ευνοημένοι είναι οι υποψήφιοι του 2ου του 3ου και του 5ου επιστημονικού πεδίου που έχουν περισσότερες επιλογές στις Θετικές, Τεχνολογικές, Επιστήμες Υγείας, την Πληροφορική και την Οικονομία.

Σε ότι αφορά στα ΕΠΑΛ για πρώτη χρονιά φέτος δίδεται η δυνατότητα εισαγωγής με ποσοστό 1% στα πανεπιστήμια.
Μέχρι τώρα οι υποψήφιοι είχαν πρόσβαση μόνο σε σχολές των ΤΕΙ. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η σχετική υπουργική απόφαση για τις σχολές στις οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να εισαχθούν.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!