tromaktiko: Ποιος είναι ο νέος γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ που για τον διορισμό του χαίρεται η Κου Κλουξ Κλαν

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Ποιος είναι ο νέος γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ που για τον διορισμό του χαίρεται η Κου Κλουξ Κλαν



Το «πράσινο φως» πήρε από...
την αμερικανική Γερουσία ο προτεινόμενος από τον Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του γενικού εισαγγελέα Τζεφ Σέσιονς, με ψήφους 52 προς 47.

Ήταν, όπως περιγράφει το BBC, άλλη μια ακρόαση που δίχασε το Σώμα, κατά την οποία οι Δημοκρατικοί επιτέθηκαν στον Σέσιονς για το θέμα των πολιτικών δικαιωμάτων.

Η υποψηφιότητά αυτή, του γερουσιαστή της Αλαμπάμα, θεωρήθηκε από τις πιο αμφιλεγόμενες ενώ οι γερουσιαστές ακολούθησαν εν πολλοίς τις κομματικές γραμμές με μόλις έναν Δημοκρατικό να ψηφίζει υπέρ της υποψηφιότητας Σέσιονς.

Οι Ρεπουμπλικάνοι συνάδελφοί του τον χειροκρότησαν όταν φάνηκε να κερδίζει την πλειοψηφία και πλέον ο Σέσιος θα αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης με τους 113.000 εργαζόμενούς του- ανάμεσά τους και 93 εισαγγελείς.

«Δεν υπάρχει για μένα μεγαλύτερη τιμή από το να εκπροσωπώ τους πολίτες της Αλαμπάμα. Εκτιμώ όλη τη συζήτηση που κάναμε κι ευχαριστώ εκείνους που με ψήφισαν. Κατανοώ πλήρως την αξιοσέβαστη ευθύνη αυτής της θέσης», τόνισε ο Σέσιονς προσθέτοντας: «Το να υποτιμούμε τους ανθρώπους που δεν συμφωνούν μαζί μας δεν είναι καλό για την πολιτική μας».

Δημοκρατικοί γερουσιαστές υπενθύμισαν στη διάρκεια της ψηφοφορίας την κριτική που είχε ασκήσει στον Σέσιονς η χήρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, η οποία είχε αντιτεθεί στην υποψηφιότητά του για τη θέση ομοσπονδιακού δικαστή το 1986 καταγγέλλοντας πως εκφόβιζε τους αφροαμερικανούς ψηφοφόρους.

Η υποψηφιότητα είχε τότε απορριφθεί από την αμερικανική Γερουσία με φόντο τις ανησυχίες για «ρατσιστικά σχόλια» που είχε κάνει ο Σέσιονς και αναφορές «συμπάθειας» προς την Κου Κλουξ Κλαν. Την ικανοποίησή του για τον διορισμό Σέσιονς εξέφρασε μέσω Twitter ο πρώην αρχηγός της ΚΚΚ Ντέιβιντ Ντιούκ γράφοντας: «Κάλως ήρθε πίσω ο νόμος και η τάξη»
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!