tromaktiko: Νέες αντεγκλήσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για τη χρήση προσωπικών δεδομένων

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Νέες αντεγκλήσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για τη χρήση προσωπικών δεδομένων



Σε απάντηση προηγούμενης ανακοίνωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «από τη λιτή απάντηση της ΝΔ, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η...
αλαζονεία και η ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κράτος και τους θεσμούς, τής δημιούργησε την ψευδαίσθηση ότι κανείς δεν θα την ελέγξει ως προς τη χρήση προσωπικών δεδομένων όλων των Ελλήνων πολιτών».

«Η αρμόδια Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ανακοίνωσε ήδη τη διενέργεια έρευνας. Ελπίζουμε, ειλικρινά, οι εξηγήσεις της ΝΔ να είναι πιο πειστικές και νομικά τεκμηριωμένες από τους αυτοεπαίνους της για τις "ανοιχτές και αξιοκρατικές της διαδικασίες"», καταλήγει η απάντηση του κυβερνώντος κόμματος.

Νωρίτερα, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για «ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ για την ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα της Νέας Δημοκρατίας» και για «αλλεργία του στις ανοιχτές και αξιοκρατικές διαδικασίες».

«Ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Όποια απολύτως απαραίτητα στοιχεία συλλέγει η Νέα Δημοκρατία, αυτό γίνεται με τη συγκατάθεση των μελών της. Και προφανώς, η Νέα Δημοκρατία θα παρέχει την απαραίτητη ενημέρωση στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει πως «όσο και να ενοχλούνται στον ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να αυξάνει την επιρροή της στην κοινωνία».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!