tromaktiko: Προπαγανδιστικοί μηχανισμοί αυτόματης απορρόφησης κοινωνικών αντιδράσεων και ολοκληρωτισμός

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Προπαγανδιστικοί μηχανισμοί αυτόματης απορρόφησης κοινωνικών αντιδράσεων και ολοκληρωτισμός



Του Βασίλη Γεωργίου, Δικηγόρου Αθηνών
Οι αριστεροί με τους παχυλούς μισθούς και τις κρατικοδίαιτες φάμπρικες παραγωγής εκκολαπτόμενων προπαγανδιστών ινστρουχτόρων άλωσαν το Εθνικό συναίσθημα...
με τις εθνικομηδενιστικές τους απόψεις και την απατηλή, μακραίωνη, αθέατη προπαγανδιστική τους παρέμβαση, διέρρηξαν τον κοινωνικό ιστό. Για να μην υπάρχουν αντιδράσεις. Παρήγαγαν μέσα από τους τόπους συγκέντρωσής τους και την πολιτική της επίδρασης στις μάζες, απόλυτους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς αυτόματης απορρόφησης κοινωνικών αντιδράσεων, κάτι ανάλογο με τα αμορτισέρ των αυτοκινήτων, που απορροφούν τους κραδασμούς τους.  Ακόμη και για τα χειρότερα.

Βαπτίζοντας την πλήρη αποτυχία σε λαϊκή αντίσταση και  αμαυρώνοντας ότι μπορεί να είναι προοδευτικό. Ανεπαίσθητα όπως τα τείχη που κτίζουμε μόνοι μας και βρισκόμαστε έξω από τους στόχους μας. Με μεθοδολογία  και δολιότητα, ρεβανσισμό και μισαλλοδοξία. Την δήθεν αντιευρωπαϊκή εξαλλοσύνη τους, τη διαλαλούν και την μεταφέρουν αθέατα ως το μόνο κακό για τα δεινά της πατρίδας, για να εδραιωθεί ως κοινωνικό υποσυνείδητο,  δημιουργώντας κάθε φορά ανύπαρκτους εχθρούς, ώστε να δικαιολογούν την ανυπαρξία τους και την αποτυχία τους.

 Είναι η πάγια τακτική τους στη στρατηγική τους του ψαρέματος σε θολά νερά με ψεύτικες και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και αμαύρωση του ιστορικού παρελθόντος των αντιπάλων τους, για την κατάλυση της αστικής δημοκρατίας και την επικράτηση της ολοκληρωτικής  ιδεολογίας τους, με πνιγμό της αλήθειας. Δρουν αθέατα, πλην όμως καταλυτικά κατά κάθε θεσμού δημοκρατικής νομιμότητας. Χωρίς αιδώ και περίσκεψη. Μόνο για τον εαυτούλη τους. Και αφού δεν επικροτούν τη αστική δημοκρατία, δύσκολα θα αποδεχθούν την όποια ήττα τους, για να παραδώσουν την εξουσία. Το δόγμα μια φορά αριστερά για πάντα αριστερά είναι στο αίμα τους. Και όσο ο λαός εξαθλιωμένος δεν ξέρει τι τον περιμένει την επαύριο, ο αριστερός αρμαγεδδώνας ολοκληρώνει  καταστροφικά την πορεία του, πριονίζοντας κάθε ελπίδα ανάκαμψης και προόδου.

Και μάλιστα χωρίς αντίσταση των πολιτών, γιατί αυτήν αθέατα και ανεπαίσθητα με την μακρόχρονη προπαγανδιστική του τακτική την χειραγώγησε και την χρησιμοποιεί ως όπλο του για να αποκοιμίζει τις μάζες, που απέκτησαν, κοινωνική και πολιτική  συνείδηση αδιαφορίας ακόμη και για τα χειρότερα σενάρια. Πετυχαίνοντας τον απόλυτο στόχο μιας αθέατης επιβολής, με υπολανθάνοντα τρόπο, ολοκληρωτικής νοοτροπίας. Έτσι που και η λαιμητόμος που επικρέμεται να φαντάζει ως παιδικό παιχνίδι  και όχι ως απασφαλισμένη χειροβομβίδα.    

Όπως στην αρχαία Ρώμη, που οι στρατιώτες πηγαίνοντας στον πόλεμο αναφωνούσαν θριαμβολογώντας παρατεταγμένοι στην σειρά, περνώντας μπροστά από τον αυτοκράτορα,  "Χαίρε Καίσαρ οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν, Ave Kaesar morituri te salutant".        

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!