tromaktiko: Κονιόρδου: Είχα ηθική υποχρέωση προς τους εργαζομένους που συνεργάστηκα

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Κονιόρδου: Είχα ηθική υποχρέωση προς τους εργαζομένους που συνεργάστηκα



Την ηθική της...
υποχρέωση προς τους εργαζόμενους στο θέατρο όπου εμφανιζόταν, αλλά και τις διατάξεις του Συντάγματος που προστατεύουν την Τέχνη, επικαλέστηκε η Λ. Κονιόρδου, αιτιολογώντας τη συμμετοχή της σε θεατρική παράσταση και μετά την ανάληψη των υπουργικών της καθηκόντων, σε απάντηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης του Κ. Τζαβάρα.

Η υπουργός Πολιτισμού τόνισε προς τον βουλευτή της Ν.Δ.ότι η θεατρική της παρουσία ήταν «αμισθί και οικειοθελώς» και με διακοπή της σύμβασής της.

Επίσης, η ίδια υπογράμμισε ότι εμφανίστηκε στο συγκεκριμένο θέατρο για έναν περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, οι οποίες πλέον έχουν σταματήσει, ενώ επισήμανε ότι ματαιώθηκαν οι παραστάσεις όταν αυτές συνέπιπταν με τα υπουργικά της καθήκοντα.

Η Λ. Κονιόρδου σημείωσε ότι, εκτός από την ίδια, στην παράσταση εργάστηκαν κι αρκετοί άλλοι επαγγελματίες οι οποίοι θα έμεναν χωρίς δουλειά αν το θέατρο έκλεινε, κάτι που, όπως σημείωσε, «δεν μπορούσα να το επιτρέψω να συμβεί», ενώ υπενθύμισε ότι δεν γνώριζε ότι θα αναλάβει καθήκοντα υπουργού Πολιτισμού όταν προετοιμαζόταν η παράσταση.

Αναφερόμενη στο νομικό ζήτημα που έθεσε ο Κ. Τζαβάρας, η υπουργός παρατήρησε ότι «η άσκηση Τέχνης, με τους όρους που προανέφερα, δεν αποτελεί επαγγελματική δραστηριότητα, αποτελεί κοινωφελή δραστηριότητα» κι επομένως δεν εμπίπτει στις διατάξεις του Συντάγματος που απαγορεύουν την επαγγελματική δραστηριότητα στους υπουργούς, αλλά, αντίθετα, εμπίπτει στο άρθρο του Συντάγματος που προστατεύει την άσκηση της Τέχνης.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!